FRIGOGLASS: Ενίσχυση πελατειακής βάσης - Νέες ροές εσόδων από την Ελβετία

16 Ιουνίου 2021, 11:10 | Χ&Α - 229

FRIGOGLASS: Ενίσχυση πελατειακής βάσης - Νέες ροές εσόδων από την Ελβετία

 

 

 

 

FRIGOGLASS

 

Ενίσχυση πελατειακής βάσης - Νέες ροές εσόδων από την Ελβετία

 

 

 

 

Δυναμική επέκταση στην αγορά της Ελβετίας, ανακατασκευή κλιβάνου στην αγορά της Νιγηρίας και ενίσχυση της δραστηριότητας της με τους ήδη μεγάλους πελάτες της, επιδιώκει η Frigoglass για το 2021. Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς καθώς και τη χαμηλή συγκριτική βάση, η Διοίκηση αναμένει, ότι οι πωλήσεις του Ομίλου θα αυξηθούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας άνοδο και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης της (Κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης και Κλάδος Υαλουργίας).

 

Με την έναρξη της Frigoserve στην Ελβετία, τον Μάρτιο του 2021, η εταιρία στοχεύει στην δημιουργία νέων ροών εσόδων, ενώ παράλληλα της επιτρέπεται να εδραιώσει την παρουσία της στην δυτική Ευρώπη, τα επόμενα χρόνια.

Στην προσπάθεια της να επεκτείνει την πελατειακή βάση και το δίκτυο διανομής της, σημαντική ώθηση έλαβε και από την αγορά της Ασίας, στον κλάδο των Επαγγελματικών Ψυγείων, όπου σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων 66,0%, η οποία προέκυψε από την αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ινδία.

Στο σύνολο του όμως, ο κλάδος των Επαγγελματικών Ψυγείων, σημείωσε πτώση πωλήσεων κατά 33,6% σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2020, ενώ οι καθαρές ζημίες ανήλθαν στα € 1,7 εκατομμύρια. Η πτώση προκλήθηκε λόγω της υψηλής συγκριτικής βάσης και των περιοριστικών μέτρων που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2020, στις αγορές της Ευρώπης και της Αφρικής & Μέσης Ανατολής.

 

Στον κλάδο της Υαλουργίας, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα € 2,9 εκατομμύρια έναντι € 5,8 εκατ. σημειώνοντας πτώση 48,7% ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 10,8% επηρεασμένες από την υποτίμηση του Νάιρα. Σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22,4%, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του όγκου πωλήσεων και των πρωτοβουλιών αύξησης των τιμών, τόσο για τις γυάλινες φιάλες όσο και για τα πλαστικά κιβώτια. Οι παραγγελίες γυάλινων φιαλών στη Νιγηρία αυξήθηκαν λόγω της ζήτησης από ζυθοποιίες, καθώς και από πελάτες φαρμακευτικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών.

 

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας ενός από τους κλιβάνους στη Νιγηρία, όπως δηλώνει η διοίκηση θα έχει μικρό αντίκτυπο στις πωλήσεις κατά τη φάση της ανακατασκευής και αναμένεται να ανακτηθεί πλήρως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Το έργο ανακατασκευής του κλιβάνου ξεκίνησε τον Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2021.

 

Στα πλαίσια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, η Frigoglass έχει ξεκινήσει από τον Μάιο να προμηθεύει του μεγάλους πελάτες της, όπως η Coca Cola, με νέα ψυγεία επαγγελματικής ψύξης.

 

Η Διοίκηση εκτιμά πως για το 2021, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα ανέλθουν στα € 15,0 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα με € 62,2 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα και € 13,0 εκατ. διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα κόστη χρηματοδότησης και στις απαιτήσεις κεφαλαίου του 2021.

 

Η Frigoglass, όπως έχουμε ξανά αναφέρει, εξαρτάται από τους πελάτες της, καθώς οι πωλήσεις της είναι άμεσα συνδεδεμένες με την δραστηριότητα των πελατών της. Οι στρατηγικές κινήσεις που κάνει - επέκταση σε νέες αγορές, αύξηση μεριδίου αγοράς στις ήδη υπάρχουσες, νέες ψυκτικά μέσα - θα μπορέσουν να την βοηθήσουν να “ορθοποδήσει” και να κινηθεί ικανοποιητικά.

 

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρία την 7/6/2021, η εταιρία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε πυρκαγιά στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στην Τιμισοάρα, περιοχή Τιμίς της Ρουμανίας, το Σάββατο 5 Ιουνίου. Η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές κυρίως στο χώρο της παραγωγής. Έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας με σκοπό την εκτίμηση της ζημιάς. Η διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο έχει σταματήσει και έχουμε ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να καλύψουμε τη ζήτηση των πελατών μας από το υπόλοιπο παραγωγικό μας δίκτυο. (εδώ)

 

Για το 2021 έχουμε δημοσιεύσει τις προβλέψεις μας,  όπου εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ € 380,0 με € 390,0 εκατομμύρια και θα υπάρξει μικρή κερδοφορία ύψους € 3 έως € 4 εκατομμυρίων, όμως θα περιμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την εταιρία για την πυρκαγιά στη Ρουμανία και ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η εταιρία μπορεί να προκαλέσει μία θετική έκπληξη στα επόμενα χρόνια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου εδώ, την οικονομική παρουσίαση εδώ, τα οικονομικά μεγέθη εδώ και προηγούμενο σχολιασμό μας εδώ

 

.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.