EPSILON NET : Ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς

16 Ιουνίου 2021, 13:00 | Χ&Α - 229

EPSILON NET : Ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς

 

 

EPSILON NET

 

Ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς

 

 

Εξαιρετική αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας παρουσίασε, η Epsilon Net, στο α΄ τρίμηνο του 2021. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 8,1 εκατ. έναντι € 3,8 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 110,6% και το EBITDA, διαμορφώθηκε στα € 2,7 εκατ. έναντι € 873,9 χιλιάδες, πετυχαίνοντας αύξηση 207,7%. Τα ταμειακά διαθέσιμα, έφθασαν τα € 13,9 εκατ. έναντι € 8,5 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2020 και η καθαρή θέση του ομίλου, ανέρχεται στα € 24,4 εκατ. έναντι € 13,9 το αντίστοιχο τρίμηνο, πέρσι.

 

Στα μεγέθη του ομίλου, συνέβαλε η πλήρη ενοποίηση της DATA Communication, η οποία πραγματοποιήθηκε την 24/5/2021 με την εταιρία να αποκτά και το υπόλοιπο 20% των μετοχών της εταιρίας (εδώ). Σε επίπεδο πωλήσεων, η DATA Communication, πρόσθεσε πωλήσεις ύψους € 1,6 εκατ. και σε επίπεδο κερδοφορίας πρόσθεσε € 279,0 χιλιάδες.

 

Όσον αφορά τα στοιχεία της SINGULAR LOGIC,στο συγκεκριμένο τρίμηνο, ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από 11/1/2021, έχοντας μικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενώ και η νεοϊδρυθείσα θυγατρική Epsilon SingularLogic, έχει χαμηλή συνεισφορά στα αποτελέσματα του ομίλου αφού ιδρύθηκε στις 22/1/2021 και μέχρι τη λήξη του τριμήνου ενσωματώθηκε σε αυτή, μόνο ένα μικρό τμήμα πωλήσεων του δικτύου αντιπροσώπων. Περισσότερα για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Epsilon SingularLogic θα ανακοινωθούν στα επόμενα τρίμηνα.

 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε ότι κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η Διοίκηση ανέφερε πως η Singular Logic, αποκτήθηκε απηλλαγμένη των δανείων της και θα μπορεί να είναι κερδοφόρος από το 2022. Με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με την ιδιοκτήτρια του υπόλοιπου 50%, τη Space Hellas, η EpsilonNet θα εκμεταλλευθεί το τμήμα της εταιρίας που απευθύνεται στις μικρομεσαίες ιδιωτικές εταιρίες, απ’ όπου η EpsilonNet προσδοκά ότι θα αντλήσει νέους πελάτες και ότι θα λειτουργήσει με οικονομίες κλίμακος.

 

Ας μην ξεχνάμε, πως η στρατηγική της Epsilon Net, είναι να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις εφαρμογές λογιστικής παρακολούθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ήδη η εταιρία κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο καθώς καλύπτει το 75% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Για τις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, ο όμιλος, διεισδύει στην αγορά μέσω των συστημάτων ανθρωπίνου δυναμικού και μισθοδοσίας, όπου εκεί καλύπτει το 80% της συνολικής αγοράς. Δείτε σελίδα 11 και 12 της εταιρικής παρουσίασης, εδώ.

 

Επίσης σημαντική ώθηση στο πελατολόγιο και κατ΄ επέκταση στα μεγέθη του ομίλου, πρόκειται να δώσει η έναρξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, τον Ιούλιο του 2021.

 

Σύμφωνα με προηγούμενους σχολιασμούς μας (εδώ και εδώ), αναμένουμε κύκλο εργασιών που θα κυμανθεί στα € 40,0 έως € 41,0 εκατομμύρια. Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες της SingularLogic, δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε την κερδοφορία της. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε ότι αυτή θα κυμανθεί μεταξύ € 2,8 έως € 3,4 εκατομμύρια, σε ενοποιημένη βάση. Χωρίς να μπορούμε ακόμη να τεκμηριώσουμε μία άλλη άποψη, εκτιμούμε ότι κατά τη διάρκεια του έτους, είναι πιθανό να αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας προς τα πάνω.

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου εδώ και τα οικονομικά μεγέθη εδώ

.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.