Ο ΓΔ με μικρές διακυμάνσεις σήμερα (Δευτ, 14/6/2021) διατηρεί σαφώς την θέση του πάνω από τις 900 μονάδες

14 Ιουνίου 2021, 13:45 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική κρίνουμε την μέχρι τούδε (3.30 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,33%, στις 922 μονάδες) παγιώνει τα μεγάλα κέρδη +6,70% (από τις 868 στις 925 μονάδες) του τελευταίου 20ημέρου.

Όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό της αναφερθείσας ανόδου δηλαδή, όσο θα κινείται πάνω από τις 895 μονάδες, ή να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 900 μονάδες, η τάση της αγοράς θα είναι ανοδική με αρκετές πιθανότητες να συνεχιστεί προς τις 950 ή και 1000 μονάδες εντός του επερχόμενου θέρους.

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ χάσει άμεσα και απότομα το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, οι ανοδικές και καθοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν ενώ 3 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΕΛΧΑ και ΒΙΟΣΚ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΛΦΑ που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ξεχωρίζουμε σήμερα τρεις μετοχές, την υψηλής διακυμανσιμότητας (επικινδυνότητας) ΙΝΛΟΤ που διασπά την έγκυρη αντίσταση των 20 λεπτών με μέτριους όμως όγκους, την ΕΛΧΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,44% με μεγάλον όγκο 750 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής και την ΛΑΜΔΑ που επιβεβαιώνει την ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης την Παρασκευή, 11/6, με σημερινή μέτρια μεν άνοδο +1,40% αλλά με πολύ μεγάλο τζίρο, πάνω από 4 εκατ ευρώ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης-υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών οι, ΙΚΤΙΝ με στροφέα τα 0,94 ευρώ, ΜΥΤΙΛ 15,8, ΟΛΥΜΠ 1,65 και ΕΧΑΕ με στροφέα τα 4,3 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΕΤΡΟ, ΙΝΛΟΤ ,  ΚΡΙ και ΕΛΠΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά τριμήνου γεγονός που σημαίνει ότι η γενική bull market καλά κρατεί ακόμη.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΧΑ και ΙΚΤΙΝ. Θα μπορούσαν να αγοραστούν σήμερα από υποεκτεθειμένους επενδυτές, μόνον και μόνον για τους υψηλούς ανοδικούς όγκους τους.

ΑΛΦΑ. Μετά από εντυπωσιακό recover rally +30% των τελευταίων 20 ημερών, σήμερα διορθώνει κάπως άσχημα, -4%, αλλά με μέτριους όγκους στην πιθανολογούμενη επιβεβαίωση ότι η εντός ολίγων ημερών ΑΜΚ θα γίνει στο 1 ευρώ (σημερινή τιμή 1,17).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.