Rehn (ΕΚΤ): Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο το ΡΕΡΡ

15 Ιουνίου 2021, 13:52 | Διεθνής Οικονομία

Rehn (ΕΚΤ): Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο το ΡΕΡΡ

Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει άφθονη στήριξη και θα συζητήσει τη μετάβαση από τις έκτακτες αγορές ομολόγων "εν ευθέτω χρόνο”, πιθανώς τον Σεπτέμβριο, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Olli Rehn.

Η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να διατηρήσει ένα υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων και δεν συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης ή απόσυρσης του προγράμματος των 1,85 τρισ. Ευρώ (ΡΕΡΡ), παρά το ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

"Είναι πιθανό ότι σε κάποιο σημείο, η εκτίμηση μου είναι τον Σεπτέμβριο, θα συζητήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά τώρα είναι σημαντικό το να είμαστε ασφαλείς, παρά να στενοχωρηθούμε αργότερα”, ανέφερε ο Rehn σε συνέντευξη Τύπου.

"Τώρα είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, που σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις αγορές υπό το ΡΕΡΡ, όπως συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Rehn.

Πρόσθεσε δε ότι το ΡΕΡΡ θα λειτουργήσει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο τουλάχιστον, όπως έχει αποφασιστεί επανειλημμένως από την ΕΚΤ, και υποστήριζε πλήρως τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

 

Πηγή: Capital.gr