Τέλος η Forthnet, έρχεται η Nova - Ενδιαφέρον για την Wind

15 Ιουνίου 2021, 15:31 | Ελληνικές Εταιρίες

Τέλος η Forthnet, έρχεται η Nova - Ενδιαφέρον για την Wind

Ενδυνάμωση του τηλεοπτικού περιεχομένου, ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και βελτιωμένες υπηρεσίες. Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτιστεί η νέα εποχή της Forthnet υπό την ιδιοκτησία της United Group, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν η CEO της United Group Viktoriya Boklag και ο CEO της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που μεταξύ άλλων έγινε και επίσημα γνωστό το... αρχικό ενδιαφέρον για τη Wind.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την παρουσίαση ήταν και η εν δυνάμει παρουσία της Nova στην κινητή τηλεφωνία με την κυρία Boklag να σημειώνει ότι στο πλαίσιο αυτό η συγχώνευση με τη Wind παρουσιάζει ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Πάντως κύκλοι της Wind σχολίασαν με νόημα ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τους μετόχους της εταιρείας.

Μένοντας στο ίδιο θέμα και σχολιάζοντας την πιθανότητα λειτουργία της Nova ως Εικονικός Πάροχος Κινητής (Mobile Virtual Network Operator-MVNO) ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι με βάση τις τιμές που προβλέπει η συμφωνία με τη Vodafone η εταιρεία δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Πρόσθεσε όμως ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, καθώς οι συνδρομητές και η χώρα χρειάζονται έναν τέταρτο παίκτη στην αγορά κινητής.

Αλλαγή ονομασίας και νέο σήμα

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου η Forthnet ανακοίνωσε τη μετονομασία της εταιρείας σε Nova μια κίνηση που όπως τονίστηκε γίνεται "στο πλαίσιο μίας ευρύτερης αλλαγής, η οποία ευθυγραμμίζει την εταιρική ονομασία με το εμπορικό brand και σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας εποχής για την εταιρεία και την ελληνική αγορά".

"Αυτή είναι η αρχή μίας δυναμικής νέας εποχής για τη Nova. Χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά καινοτομίας της εταιρείας και μεταμορφώνουμε τη Nova σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και media, ενδυναμώνοντάς τη με τη σημαντική εμπειρία μας, την εξειδίκευση και το εκτόπισμά μας” τόνισε η CEO του United Group κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Boklag η United Group έχει ήδη επενδύσει περί τα 150 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και την αναδιάρθρωση της Forthnet-Nova και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του επενδυτικού της σχεδίου θα επενδύσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στη Nova μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό για το μακροχρόνιο πλάνο ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το τηλεοπτικό περιεχόμενο. Όπως σημειώθηκε οι ετήσιες δαπάνες της Nova για περιεχόμενο Pay TV που φτάνουν παραδοσιακά τα 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρξουν συνέργειες με τα υπόλοιπα μέλη του United Group.

Από την επόμενη σεζόν, στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, τη EuroLeague και άλλα αθλήματα που προβάλλονται παραδοσιακά στη Nova, θα προστεθούν οι προκριματικοί της UEFA, η Bundesliga και η LaLiga καθώς και οι αναμετρήσεις αστέρων του τένις στο Wimbledon, το Davis Cup και το ATP Cup. Η Nova έχει επίσης εξασφαλίσει τα δικαιώματα για σημαντικές διοργανώσεις της FIBA, το Coppa Italia, τα ολλανδικά και βελγικά πρωταθλήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως επιπλέον η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή νέων υποδομών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής, την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον ανασχεδιασμό του brand Nova και την αναβάθμιση των σημείων επαφής με τους πελάτες.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ένας σημαντικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά δίκτυα  νέας γενιάς (NGA) και – όπου είναι εφικτό – η κατασκευή ιδιόκτητων υποδομών. "Εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε μοναδικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες και θα μπορούμε να παρέχουμε στους Έλληνες καταναλωτές κάποια από αυτά αμέσως μετά το καλοκαίρι. Τους επόμενους μήνες θα δείτε σημαντικές αλλαγές αλλά και νέες υπηρεσίες και προϊόντα", σημείωσε.

 

Του Κώστα Κετσιετζή

Πηγή: Capital.gr