Κίνα: Ετήσια αύξηση 12,5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάιο

16 Ιουνίου 2021, 10:03 | Διεθνής Οικονομία

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, που αποτελεί ένα σημαντικό βαρόμετρο για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, κατέγραψε ετήσια αύξηση 12,5% το Μάιο, καθώς η κινεζική οικονομία συνέχιζε να ανακάμπτει σταθερά, όπως έδειξαν χθες, τα επίσημα στοιχεία.

Η συνολική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφηκε στα 672,4 δισεκατομμύρια kWh τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Διαχείρισης Ενέργειας (NEA).

Το Μάιο, η ενεργειακή κατανάλωση από τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα της βιομηχανικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 13,9% και 11,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από βιομηχανίες του τριτογενούς τομέα κατέγραψε ετήσια αύξηση 23,4%.

Ο δευτερογενής βιομηχανικός τομέας αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη στη συνολική κατανάλωση ενέργειας, κατά τον αναφερόμενο μήνα, συνεισφέροντας περίπου ποσοστό 65% της συνολικής αύξησης, σύμφωνα με τη ΝΕΑ.

Η οικιακή κατανάλωση ενέργειας κατέγραψε ετήσια αύξηση 5,6% το Μάιο.

Στο πρώτο πεντάμηνο του χρόνου, η κατανάλωση ενέργειας στην Κίνα έφτασε στα 3,23 τρισεκατομμύρια kWh, με ετήσια αύξηση 17,7%, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Η κινεζική οικονομία κατέγραψε ετήσια ανάπτυξη 18,3% το πρώτο τρίμηνο, καθώς η αυξημένη ζήτηση προϊόντων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό προώθησε την οικονομική ανάκαμψη, από τις αρχές του 2020, όταν η COVID-19 καθήλωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua