Στο πράσινο οι ευρωαγορές εν αναμονή αποφάσεων από τη Fed

16 Ιουνίου 2021, 10:26 | Διεθνής Οικονομία

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις πολιτικής, αλλά θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις ότι αρχίζει να σκέφτεται για χαλάρωση των αγορών ομολόγων. Ανοδος 0,16% στη Φρανκφούρτη και 0,28% στο Λονδίνο.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, αφότου η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν στο πώς θα βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον.

Στο επίκεντρο των επενδυτών οι αποφάσεις και τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίασή της. Δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις πολιτικής, αλλά θα μπορούσε να δώσει ενδείξεις ότι αρχίζει να σκέφτεται για χαλάρωση των αγορών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των τιμών παραγωγού και καταναλωτή. Κατά 2,1% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή ετησίως τον Μάιο, ανεβάζοντας ταχύτητα από το 1,6% του Απριλίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,6%.

Κατά 4,6% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς υψηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών. Σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ο δείκτης ενισχύθηκε 4,0%.

 

 

Πηγή: Euro2day.gr