Ifo: ''Υποβαθμίζει'' στο 3,3% την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος

16 Ιουνίου 2021, 14:24 | Ευρωπαϊκή Οικονομία

Ifo: ''Υποβαθμίζει'' στο 3,3% την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος

Καθοδικά κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες αναθεωρεί την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το Ινστιτούτο Οικονομικής Ερευνας (Ifo). Προβλέπει ότι θα τρέξει με 3,3% φέτος, ενώ αναβαθμίζει την εκτίμησή του για το 2022 στο 4,3%.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα πρέπει να φτάσει σε επίπεδο προ πανδημίας το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 5,8% φέτος και θα μειωθεί στο 5,2% το 2022, ενώ ο πληθωρισμός φέτος θα φτάσει στο 2,6% φέτος και θα μειωθεί στο 1,9% του χρόνου.

«Βραχυπρόθεσμα, τα προβλήματα στην παράδοση πρωτογενών προϊόντων συγκεκριμένα, είναι αυτά που συγκρατούν την οικονομία», ανέφερε οικονομολόγος του Ifo. «Η ανάκαμψη, η οποία είναι ισχυρή λόγω του ανοίγματος της οικονομίας, ωθείται προς τα πίσω λίγο περισσότερο από ό,τι αναμέναμε την άνοιξη», πρόσθεσε.

Η ανάκαμψη από την πανδημία και τα προβλήματα στον εφοδιασμό επεξεργαστών, ξυλείας και άλλων υλικών, οδηγούν ανοδικά τις τιμές, ωθώντας το Ifo να προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί στο 2,6% αυτό το έτος από 0,6% το 2020, προτού υποχωρήσει στο 1,9% το 2022.

 

Πηγή: Liberal.gr