Οι ΑΕΕΑΠ στη β’ φάση του χρηματιστηριακού βίου τους

16 Ιουνίου 2021, 11:35 | Χ&Α - 229

Κατά τους τελευταίους μήνες, αλλά και τους μήνες που θα ακολουθήσουν, οι Ανώνυμες Εταιρίες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, προχωρούν, ή σχεδιάζουν να προχωρήσουν, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Οι διαδικασίες αυτές, μας εισάγουν στη δεύτερη φάση της παρουσίας των ΑΕΕΑΠ στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Τη φάση της μεγέθυνσης. Με μεγαλύτερο μέγεθος, οι ΑΕΕΑΠ, θα είναι σε θέση να θεραπεύσουν μία σημαντική αδυναμία της πρώτης φάσης: τα υψηλά σταθερά έξοδα λειτουργίας τους, αφού, με μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια, μεγάλο τμήμα των εξόδων λειτουργίας θα αποτελεί μικρότερο τμήμα των εσόδων και έτσι θα αυξηθεί η αποδοτικότητά τους, κάτι που πρέπει να γίνει, ώστε οι εταιρίες να γίνουν περισσότερο αποδοτικές, να διανέμουν υψηλότερο μέρισμα και, τελικά, να καταστούν περισσότερο ελκυστικές.

Στα επόμενα χρόνια, ο κλάδος θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος (τόσο λόγω μεγέθυνσης των υπαρχόντων χαρτοφυλακίων, όσο και λόγω εισαγωγής νέων ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο), θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές και θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στις εξελίξεις.

Η χρονική στιγμή για τη μεγέθυνση των χαρτοφυλακίων τους, είναι κατάλληλη. Η αγορά των ακινήτων εξακολουθεί να παρουσιάζει ευκαιρίες!


Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.