Ο ΓΔ μ με μικρή σήμερα (Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021) μεταβολή συνεχίζει την παραμονή του πολύ κοντά στο ψηλό έτους.

17 Ιουνίου 2021, 15:40 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 914 μονάδες, στις 3.20 μμ) και με μικρό τζίρο (80 εκτ συμπεριλαμβανομένων των πακέτων του ΕΛΛΑΚΤ) παραμένει πολύ κοντά στο υψηλό έτους των 927 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά, τότε θα είναι αρκετά πιθανή η ανάβαση στις 950 μονάδες ή και ψηλότερα, εξαρτωμένου από τις πορεία των ξένων δεικτών που τις τελευταίες μέρες διορθώνουν και αυτοί ήπια.

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως στα σχόλια των τελευταίων 5-6 ημερών, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 900 μονάδες, η τάση θα είναι καθαρά ανοδική με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της συνέχισης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν οριακά σε αριθμό των καθοδικών ενώ δύο μετοχές, ο ΕΛΛΑΚΤ και η ΑΤΤ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΦΡΙΓΟ που σημειώνει αρκετά μεγάλη υποχώρηση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας . Θεωρούμε δύο, τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που πλησιάζει τον αγοραστικό στροφέα – υψηλό τριμήνου των  1,65 ευρώ με μεγάλους όγκους (13.37 εκτ τεμάχια μέχρις στιγμής) και με μεγάλη ημερήσια άνοδο, κοντά στο 4%. Και δεύτερον, θεωρούμε την ΑΤΤ που διασπά ανοδικά με μεγάλη άνοδο τιμής και μεγάλους όγκους την αντίσταση – υψηλό τριμήνου των 18 λεπτών του ευρώ.

Σήματα αγορών  με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνουν αυτή τη στιγμή οι ΜΥΤΙΛ και ΑΤΤ.

Τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών οι, ΠΛΑΙΣ με στροφέα τα 4,2 ευρώ, ΕΧΑΕ με στροφέα τα 4,3 ευρώ και η ΜΠΡΙΚ με αγκίστρι στροφέα τα 2,04 ευρώ.

Αντίστροφα σήμα πωλήσεων τείνει να δώσει μόνον η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με πωλητικό στροφέα τα 9,5 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΑΤΤ, ΚΡΙ και ΟΛΘ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον ο ΕΛΛΑΚΤ λόγω διασταύρωσης πακέτων με πριμ, στο 1,70 δηλαδή, λίγο πάνω από το αγκίστρι των 1,65 του στροφέα.

ΑΛΦΑ : Είναι η «μετοχή του μήνα»  Ιουνίου διότι σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η ΑΜΚ. Σήμερα το «χαρτί» χάνει -2% επανερχόμενο στο 1,1 ευρώ από 1,2 που κόντευε να πλησιάσει πριν λίγες μέρες. Η ΑΜΚ πιθανόν να γίνει στο 1 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.