Ανεβάζει τον πήχη η Space Hellas

18 Ιουνίου 2021, 09:19 | Εισηγμένες Εταιρίες

Ανεβάζει τον πήχη η Space Hellas

Ανοδικό το φετινό ξεκίνημα σε δουλειές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προσδοκίες για πολλά σημαντικά έργα κατά τα επόμενα χρόνια. Είμαστε ίσως ο μεγαλύτερος integrator στη χώρα μετά και την τοποθέτησή μας στην SingularLogic υποστηρίζει η διοίκηση της εισηγμένης.

Την αισιοδοξία της για τη μελλοντική πορεία των οικονομικών επιδόσεών της Space HellasΣΠΕΙΣ +1,86% εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του εισηγμένου ομίλου κ. Γιάννης Μερτζάνης αναφέρθηκε στο υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που διαθέτει η εταιρεία (της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ), αλλά και σε σημαντικά διεκδικούμενα projects όπως για παράδειγμα αυτό των ταυτοτήτων-διαβατηρίων.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προκύψουν στα αμέσως επόμενα χρόνια αρκετά έργα είτε από το δημόσιο, είτε από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στα πλαίσια υλοποίησης του ψηφιακού τους μετασχηματισμού. Τα αναμενόμενα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι τόσο μεγάλα, έτσι ώστε να τίθεται εν αμφιβόλω το εγχείρημα υλοποίησης των έργων αυτών, αν δεν επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό εξειδικευμένα άτομα στο IT, στις τηλεπικοινωνίες και στις νέες υπηρεσίες» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με τον CEO της Space HellasΣΠΕΙΣ +1,86% να σημειώνει πως το 2020 η εταιρεία λόγω της τεχνογνωσίας και των επενδύσεων που είχε υλοποιήσει κατά το παρελθόν βοήθησε τους πελάτες τους εν μέσω πανδημίας προκειμένου να περάσουν σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, το 2021 ξεκίνησε δυναμικά για την εισηγμένη, τόσο λόγω του υψηλού ανεκτέλεστου υπολοίπου συμβάσεων που υπήρχε από το 2020 (με κυριότερο έργο το Σύζευξις), όσο και εξ’ αιτίας της αυξημένης ζήτησης από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα η εισηγμένη περιμένει την υπογραφή και άλλων διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πέραν αυτών, η διοίκηση της Space HellasΣΠΕΙΣ +1,86% αναφέρθηκε πως μετά και από την τοποθέτησή της στην SilgularLogic (σε συνεργασία με την Epsilon Net) αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο integrator στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το εύρος των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτό το εξάμηνο έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά στην αξιολόγηση του δυναμικού της SingularLogic και στους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαν να προκύψουν και να εκμεταλλευθούν συνέργειες και οικονομίες κλίμακας. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέων deals, η διοίκηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιων συνεργασιών ή στρατηγικών τοποθετήσεων σε συγκεκριμένα κομμάτια της αγοράς.

Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής της Space HellasΣΠΕΙΣ +1,86% κ. Γιάννης Δουλαβέρης αναφέρθηκε στην έντονη άνοδο των οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου κατά την τελευταία δεκαετία, όπου πέρα από την αύξηση των κερδών, δημιουργήθηκε μεγάλο ύψος θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών, οι οποίες πέρα από τη διανομή μερισμάτων, οδήγησαν σε επενδύσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ και σε μείωση του δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA από το 7 του 2010 σε μόλις 1,3 πέρυσι.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή (συντελεστής φορολόγησης 5%) που θα διανεμηθεί στις 15 Ιουλίου.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: Euro2day.gr