Corinth Capital: Δηλώνει παρών για MLS με επιστολή προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς

24 Ιουνίου 2021, 14:42 | Εισηγμένες Εταιρίες

Corinth Capital: Δηλώνει παρών για MLS με επιστολή προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Ο συγκεκριμένος επενδυτής εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MLS, ενώ παράλληλα έχει αναθέσει στη Whitetip ΑΕΠΕΥ ρόλο συμβούλου για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση ρόλου στο μετοχικό κεφάλαιο της MLSΜΛΣ 0,00% και της εξυγίανσης των υποχρεώσων της εταιρείας δηλώνει η Corinth Capital, σε επιστολή που απέστειλε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος επενδυτής εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΜLS, ενώ συζητείται με τη Whitetip ΑΕΠΕΥ να αναλάβει ρόλο συμβούλου για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας. Παράλληλα, συζητείται να αναλάβει ρόλο στον σχεδιασμό και στο Business Plan η Mazars.

Η εξέλιξη αυτή «δένει» με τις προσπάθειες της ΜLS να λάβει το «going concern» του ορκωτού ελεγκτή για τις λογιστικές καταστάσεις του 2019.

Όπως είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Euro2day.gr:

Με αγωνία παρακολουθούν οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι λοιποί πιστωτές της ΜLS τις εξελίξεις που αφορούν την εταιρεία σε δύο μέτωπα, μήπως και ανακτήσουν τμήμα έστω των κεφαλαίων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τοποθέτησαν σε αυτή.

Το πρώτο μέτωπο είναι το διαδικαστικό, με το Euro2day.gr να έχει περιγράψει αναλυτικά το ζητούμενο, αν η ΜLS θα λάβει το «going concern» από τον ορκωτό ελεγκτή για τις λογιστικές καταστάσεις του 2019.

Στο ίδιο μέτωπο έρχεται να προστεθεί και η στάση που θα τηρήσει απέναντι στην εταιρεία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως πληροφορούμαστε, σε στελεχιακό επίπεδο της Επιτροπής συζητείται το ενδεχόμενο παρέμβασης, με σκοπό την καθαίρεση του τρέχοντος ΔΣ της ΜLS και τον διορισμό νέου, στα πρότυπα της διαδικασίας που είχε λάβει χώρα και στην περίπτωση της Folli Follie. Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι έντονα δυσαρεστημένη τόσο από την ταχύτητα όσο και από το περιεχόμενο των δράσεων της σημερινής διοίκησης.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, μια τέτοια εισήγηση δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί σε στελεχιακό επίπεδο και πόσο μάλλον δεν έχει προταθεί προς το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τη σχετική πρόταση, αν και όταν αυτή υποβληθεί. Άλλωστε, ένα τέτοιο θέμα δεν αναμένεται καν να συζητηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚ.

Έγκυροι κύκλοι της αγοράς εκφράζουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το αν τελικά μια απόφαση της ΕΚ για αλλαγή Δ.Σ. θα βοηθήσει στο τέλος της ημέρας τους μετόχους μειοψηφίας, τους ομολογιούχους και τους λοιπούς πιστωτές της ΜLS.

Όσοι εκφράζουν επιφυλάξεις, αναρωτιούνται για το κατά πόσο νέα μέλη Δ.Σ. που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο της εταιρείας θα μπορέσουν -και θα προφτάσουν- να αναλάβουν καθήκοντα, να διαπραγματευθούν με ενδεχόμενο στρατηγικό επενδυτή, να αποφασίσουν κουρέματα υποχρεώσεων και όλα αυτά, μέσα σε έναν, δύο, ή έστω τρεις μήνες από σήμερα, με δεδομένο ότι το πρώτο ομολογιακό δάνειο λήγει σε λίγες εβδομάδες (αυτό πιθανότατα θα κλιμακώσει τις νομικές αντιδράσεις, καθώς στους ομολογιούχους της πρώτης έκδοσης θα οφείλονται όχι μόνο τόκοι αλλά και το κεφάλαιο που αυτοί κατέβαλαν).

Το δεύτερο και κυριότερο μέτωπο είναι αυτό της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή, όπου κάποιοι λίγοι υποστηρίζουν ότι «κάτι πάει να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση» και οι περισσότεροι αμφιβάλλουν έντονα για την τελική κατάληξη των όποιων διαπραγματεύσεων διεξάγονται. «Το παιχνίδι έχει λήξει και έχει χαθεί», υποστηρίζουν.

«Ας αποτιμήσουν λογιστικά όλο το ενεργητικό της ΜLS με μηδέν. Σημασία έχει το πόσο θα το αποτιμήσει ο στρατηγικός επενδυτής και κυρίως το αν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Τα λεφτά που ενδεχομένως τοποθετήσει συν το κούρεμα των υποχρεώσεων θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα ίδια κεφάλαια σε θετικό πρόσημο και την εταιρεία σε κάποια λειτουργία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: Euro2day.gr