Ιστορικό ρεκόρ ''γράφει'' φέτος η Profile

25 Ιουνίου 2021, 10:38 | Εισηγμένες Εταιρίες

Ιστορικό ρεκόρ ''γράφει'' φέτος η Profile

Σε χρονιά ιστορικά υψηλών οικονομικών επιδόσεων αναμένεται να εξελιχθεί το 2021 για την ProfileΠΡΟΦ 0,00%, με τις περαιτέρω προοπτικές της εισηγμένης να διαγράφονται ακόμη καλύτερες μέσα στην επόμενη τριετία.

Αυτά δήλωσε η διοίκηση της Prοfile στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με τον πρόεδρο της εισηγμένης Χαράλαμπο Στασινόπουλο να μιλά για το τριετές business plan που προβλέπει με συντηρητικά κριτήρια τουλάχιστον διπλασιασμό μεγεθών και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ευάγγελο Αγγελίδη να αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι:

• Η εταιρεία καταγράφει ρεκόρ στην υπογραφή νέων συμβάσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και έργα που αναλαμβάνονται για πρώτη φορά σε συγκεκριμένες χώρες (π.χ. Ρωσία και Μάλτα), αλλά και μια πολύ σημαντική σύμβαση με μεγάλη κεντρική τράπεζα σε χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου ο πελάτης επιθυμεί να μην ανακοινωθεί το όνομά του.

Το 65%-70% των εσόδων της ProfileΠΡΟΦ 0,00% έχει επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.

Οι φετινές επιδόσεις θα ενισχυθούν από αυτές της Centevo, εταιρείας που εξαγοράστηκε στις αρχές του έτους και δραστηριοποιείται στις τέσσερις χώρες της σκανδιναβικής χερσονήσου (δυνατότητα πολύ μεγάλων συνεργειών, με την Prοfile να έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες επαφές προκειμένου να διαθέσει στους πελάτες της Centevo τα προϊόντα της).

Τα φετινά αποτελέσματα δεν αναμένεται να επηρεαστούν από έκτακτους παράγοντες όπως έγινε πέρυσι με την καταγραφή αρνητικών συναλλαγματικών διαφορών (γενικότερα, η περυσινή λογιστική υστέρηση της κερδοφορίας της εισηγμένης σε σχέση με το 2019 οφειλόταν σε μη επαναλαμβανόμενους παράγοντες).

Διευρύνεται και ενισχύεται συνεχώς το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου, με τη θυγατρική ProfileΠΡΟΦ 0,00% Technology στη Θεσσαλονίκη να έχει ήδη αρχίσει να συμβάλλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, το πρώτο φετινό εξάμηνο η Prοfile αναμένεται να εμφανίσει διψήφιο ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών της και υπερδιπλάσια κέρδη!

Οι πολύ καλές ανοδικές επιδόσεις θα συνεχιστούν και κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο (αναμένονται οικονομικά αποτελέσματα που θα αποτελέσουν ιστορικό ρεκόρ για την εισηγμένη εταιρεία), ενώ επίσης από το 2022 η ProfileΠΡΟΦ 0,00% προβλέπει ότι τα αποτελέσματά της θα ξεκινήσουν να ενισχύονται και από συμβάσεις του δημόσιου τομέα (επηρεασμός από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης).

«Την επόμενη τριετία είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δημόσια έργα που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ, πλην όμως εμείς για λόγους συντηρητικότητας έχουμε προϋπολογίσει μόλις 20-25 εκατ. ευρώ. Θα επικεντρωθούμε σε κατηγορίες έργων στις οποίες διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορούμε να προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας» τόνισε ο κ. Στασινόπουλος, αναφερόμενος σε έργα όπως αυτά των Υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Μεταφορών, αλλά και μιας σειράς οργανισμών όπως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ο δεύτερος ασφαλιστικός πυλώνας όπως θα δημιουργηθεί μετά την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, κ.λπ.

Κοιτάμε για εξαγορές

«Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το πότε θα γίνει κάποια εξαγορά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, διερευνώντας πιθανές ευκαιρίες. Εμείς, πέρα από την οργανική μας ανάπτυξη, έχουμε εντάξει στη στρατηγική μας και τις εξαγορές γιατί με αυτό τον τρόπο επιταχύνουμε την μεγέθυνση, ανταλλάσσουμε τεχνολογία, βρίσκουμε ευκαιρίες» ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή (αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, καταβάλλεται στις 20 Ιουλίου).

Τέλος, σε ερώτημα γιατί η εταιρεία δεν προχωρεί σε μεγαλύτερη χρηματική διανομή προς τους μετόχους από τη στιγμή που διαθέτει υψηλό θετικό καθαρό ταμείο (net cash) η απάντηση που δόθηκε είναι ότι αυτό γίνεται για αρκετούς λόγους μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η αξιοπιστία που προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας ένας τόσο υγιής ισολογισμός, η δυνατότητα χειρισμού πιθανών αβεβαιοτήτων, αλλά και η δυνατότητα εκμετάλλευσης αναπτυξιακών ευκαιριών.

Πηγή: euro2day.gr