EPSILON NET Πολλαπλασιαστικά είναι τα οφέλη από τις κινήσεις του ομίλου

15 Ιουλίου 2021, 13:20 | Χ&Α - 230

EPSILON NET  Πολλαπλασιαστικά είναι τα οφέλη από τις κινήσεις του ομίλου

 

 

EPSILON NET

Πολλαπλασιαστικά είναι τα οφέλη από τις κινήσεις του ομίλου


“Βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση και οι κινήσεις μας πλέον φέρνουν πολλαπλασιαστικά οφέλη. Πλέον έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες της αγοράς (μεγαλύτερη ζήτηση για τεχνολογικό μετασχηματισμό) αλλά και τα έργα που έχτιζε ο όμιλος τα προηγούμενα χρόνια είναι σε θέση να αποδώσουν καρπούς”. Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα της διοίκησης της εταιρίας κατά τη Γενική Συνέλευση.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η διοίκηση αναμένει να συνεχιστεί η ίδια θετική τάση που εμφανίστηκε και στο α’ τρίμηνο, ενώ παράλληλα εκτιμά καλύτερο τρίτο τρίμηνο και ακόμα καλύτερο τέταρτο τρίμηνο, διάστημα κατά το οποίο θα ενσωματώνονται τα μεγέθη από τις εταιρίες που έχει εξαγοράσει, στα δικά της μεγέθη. Από την 31/12/2020, το πελατολόγιο της έχει αυξηθεί από τις 30.000 στις 70.000.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι το α΄ τρίμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 8,1 εκατ. έναντι € 3,8 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 110,6% και το EBITDA, διαμορφώθηκε στα € 2,7 εκατ. έναντι € 873,9 χιλιάδες, πετυχαίνοντας αύξηση 207,7%.

Μέσα στο 2021, η Epsilon Net, έχει προχωρήσει σε 4 εξαγορές, ενώ θα επιδιώξει να συνεχίσει την εξωστρέφεια της τόσο στις περιφερειακές χώρες γύρω από την Ελλάδα αλλά και - μετά από έρευνα -  σε πιο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Epsilon Net, παρέχει υψηλό επίπεδο τεχνολογικών λύσεων και μοντέρνο εξοπλισμό (σε παγκόσμιο επίπεδο), γεγονός που της δίνει σημαντική δυναμική και το πλεονέκτημα να εξαπλωθεί σε μεγαλύτερες χώρες. Όπως ανέφερε και η Διοίκηση, η εταιρία πλέον έχει το μέγεθος, την οικονομική ευρωστία και την δυναμική να επεκταθεί.

Σχετικά με την νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης MyData, o Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Epsilon Net κ. Βασίλης Πρασσάς, αναφέρει πως “βλέπουμε από τις αρχές του καλοκαιριού μία αλματώδη άνοδο στις εγκαταστάσεις του Epsilon Smart, που είναι το πιο σύγχρονο και καινοτόμο «εργαλείο» ηλεκτρονικής τιμολόγησης και μηχανογράφησης. Το έχουν επιλέξει ως τώρα 18.000 επαγγελματίες και ο αριθμός τους αυξάνεται ταχύτατα. Έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τις ΜμΕ” (εδώ).

Με μεγάλη επιφυλακτικότητα - λόγω των συνθηκών και του ότι το διεθνές περιβάλλον είναι ακόμα ευμετάβλητο -, η Διοίκηση δήλωσε πως θα δείξει πολύ καλά αποτελέσματα στην επόμενη πενταετία, μέσα από τις επιλεκτικές κινήσεις εξαγορών που θα πραγματοποιήσει, την διεύρυνση του πελατολογίου της και την εξωστρέφεια της.

Στην Γενική Συνέλευση, πέραν των τυπικών θεμάτων (εδώ), ψηφίστηκε η διανομή μερίσματος ύψους € 0,047 ανά μετοχή.

Η μετοχή από την αρχή το έτους μέχρι την 9/7/2021 σημειώνει απόδοση 75,6% ενώ ο Γενικός Δείκτης στο ίδιο διάστημα έχει πετύχει απόδοση 8,1%. Την 31/12/2020 κατείχαν την μετοχή 18 Αμοιβαία Κεφάλαια ενώ την 31/3/2021, την κατείχαν 20. Στον πίνακα (εδώ), μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της τιμής, του όγκου, της αξίας και των πράξεων της μετοχής, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε τα αντίστοιχα στοιχεία για όλες τις μετοχές.

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου εδώ, τα οικονομικά μεγέθη εδώ και προηγούμενο σχολιασμό μας εδώ. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την 30/6/2021.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.