Μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο ΓΔ διορθώνει ήπια σήμερα (Τετ, 28/7/2021) διατηρώντας ουδέτερη διαγραμματική εικόνα

28 Ιουλίου 2021, 16:40 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ανεπαίσθητη μεταβολή -0,20% (στις 875 μονάδες, στις 4.35 μμ) διατηρεί την θέση του περίπου στην μέση του 4μηνου εύρους του περιμένοντας μια δυνατή μεταβολή, μεγαλύτερη του +2% για να λάβει ανοδική τάση ή χειρότερη του -2% για καθοδική τάση.

Προς το παρόν ο ΓΔ ακροβατεί στο μέσον του αναφερθέντος εύρους, οπότε και εμείς τηρούμε στάση αναμονής.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή η αναλογία ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι 4 προς 6 ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ και ΚΟΥΕΣ πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΠΛΑΚΡ, ΙΝΚΑΤ και ΕΛΛΑΚΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι μια μετοχή εταιρίας με αρνητική καθαρή θέση (η περιουσία της  είναι μικρότερη των χρεών της), η ΙΝΛΟΤ. Δεν ξέρουμε ποιες θετικές εξελίξεις πυροδότησαν την σημερινή ισχυρή ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου. Παρά τα αμφιλεγόμενα θεμελιακά της στοιχεία, το διάγραμμά της δίνει σήματα αγορών.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών από το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων δίνει, όπως είπαμε, μόνον η ΙΝΛΟΤ.

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα η ΚΡΙ με στροφέα τα 8,84 ευρώ

Αντίθετα, τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΦΡΛΚ με πωλ στροφέα τα 4,15 ευρώ, ο ΣΑΡ 8,6 και η ΜΠΕΛΑ με πωλστροφέα τα 12,5 ευρώ.

Τρεις μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΚΟΥΕΣ και ΕΕΕ σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος δείχνοντας, βάσει αυτού του κριτηρίου, ότι η γενική τάση της αγοράς παραμένει ανοδική.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.