Σύντομο σχόλιο του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου : Ο ΓΔ συμπληρώνει σήμερα (Παρ, 30.7.21) 10ήμερη συνεχόμενη ήπια ανοδική πορεία διασπώντας ανοδικά το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών

30 Ιουλίου 2021, 16:50 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Το κύριο συμβάν της σημερινής συνεδρίασης είναι η ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 του ΓΔ γεγονός που αποτελεί για εμάς σήμα ενίσχυσης long θέσεων.

Οι επιβεβαιώσεις της ανωτέρω διάσπασης είναι μετριότατες, η ημερήσια άνοδος του ΓΔ είναι πολύ μικρή +0,40% στις 886 μονάδες, στις 4.40 μμ, ο συνολικός τζίρος είναι επίσης πολύ μικρός. 55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται σε δίμηνη οριζόντια ανάπαυλα αλλά στα υψηλά έτους και διετίας (με αρκετές πιθανότητες περαιτέρω ανόδου).

Συνεπώς εμείς στο σημερινό κλείσιμο α αυξήσουμε θέσεις ως εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν ο ΓΔ κλείσει με άσπρο ημερήσιο κηροπήγιο δηλαδή αν κλείσει πάνω από τις 885 μονάδες (+0,20% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 85% αγοράζοντας : 750 ΜΥΤΙΛ, 750 ΕΧΑΕ, ΚΡΙ 300 και ΚΟΥΕΣ 300.

Μετοχές

Διακρίνουμε ανοδικότητα στις παραπάνω 4 μετοχές που θα αγοράσουμε.

Ωστόσο, οι μετοχές που παίζονται περισσότερο σήμερα είναι οι τραπεζικές καθόσον βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση κάτω από το υψηλό έτους. Αν είμασταν υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε σήμερα σε τράπεζες θα προτιμούσαμε ΕΤΕ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,60% με μεγάλους όγκους, 3 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00-4.30 μμ.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.