Ο ΓΔ με λιγοστές δυνάμεις (όγκους και μέγεθος prim των αγοραστικών εντολών) προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 3.8.21) να σπάσει την ψυχολογική αντίσταση των 900 μονάδων

03 Αυγούστου 2021, 16:35 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις σημερινές προσπάθειες του ΓΔ να ανακτήσει τις 900 μονάδες. Ο τζίρος είναι μικρός (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και τα ποσοστά ανόδου είναι αδύνατα (+0,15%, στις 898 μονάδες, στις 4.10 μμ). Όμως, υπάρχει βοήθεια από τους ξένους δείκτες  (spill over effect) που κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά έτους, περίπου 1-1,50% κάτω από αυτά (σαν ο ΓΔ να βρίσκεται στις 915 μονάδες).

Πάντως η τάση του ΓΔ είναι ανοδική με μεγάλες πιθανότητες να δούμε σύντομα και νέο υψηλό έτους πάνω από τις 927 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 87% με μετοχές και 13% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες περιορισμένες τοποθετήσεις μας θα γίνουν στην ανοδική υπέρβαση ή δυνατή προσέγγιση του υψηλού έτους των 927 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ και ΒΙΟΣΣΚ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον δευτερευούσης σημασίας ΚΕΚΡΟΠΑ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : και πάλι είναι η ΙΝΛΟΤ που κερδίζει +19,6% με μεγάλο όγκο 1,14 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής πετυχαίνοντας νέο υψηλό έτους στα 0,38 λεπτά (τριπλασιασμός μέσα σε λίγους μήνες).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΒΙΟΣΣΚ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΠΛΑΙΣ με στροφέα τα 4,22 ευρώ και ο ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 15,8 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟΣΣΚ, ΟΤΕ και ΙΝΤΚΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΛΛΑΚΤ και ΙΝΤΚΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ελπίζουμε ώρα.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.