Άπνοια επικρατεί σήμερα, Δευτ, 9/8/2021, στην αγορά με τον ΓΔ να κινείται λίγο κάτω από τις 900 μονάδες

09 Αυγούστου 2021, 16:09 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Θερινή ραστώνη έχουμε σήμερα με τον ΓΔ να σημειώνει ανεπαίσθητο άνοδο +0,15% (στις 894 μονάδες, στις 3.45 μμ) με ελάχιστο τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με άριστες συνθήκες στις διεθνείς αγορές όπου πολλοί κύριοι εθνικοί δείκτες βρίσκονται σε νέα ή κοντά σε νέα υψηλά έτους.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ , μετά από ισχυρό 20ήμερο ράλι +8,50%, να ξεκουράζεται εδώ και μια βδομάδα στο στενό εύρος των 890-905 μονάδων του οποίου εύρους η ανοδική ή καθοδική, διάσπαση θα ορίσει την πιθανή συνέχεια της πορείας του ΓΔ. Ανοδική διάσπαση των 905 μονάδων, πιθανόν να οδηγήσει σε νέο υψηλά έτους άνω των 927 μονάδων ενώ αντίθετα, καθοδική διάσπαση των 890 μονάδων πιθανόν να προκαλέσει πλευρική ή πλαγιοκαθοδική ταλαιπωρία της αγοράς.

Εμφάνιση Καταγραφή.PNG

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι δευτερευούσης σημασίας  ΦΡΙΓΟ, ΒΙΟΣΣΚ, ΙΝΛΟΤ, ΠΕΤΡΟ, ΑΤΤΙΚΑ, ΒΥΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον προβληματικό ΚΕΚΡΟΠΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας. Με κριτήρια τα μεγέθη της ανόδου και των όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων (αγορά σε νέο υψηλό 12 εβδομάδων κατόπιν διάσπασης έγκυρης αντίστασης – πώληση σε νέο χαμηλό ιδίου διαστήματος).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΒΥΤΕ με στροφέα τα 2,4 ευρώ, ΜΥΤ 15,9 και ΔΕΗ με στροφέα τα 9,3 ευρώ.

Ο ΣΑΡ λόγω του ότι κινείται σε τετράμηνο πολύ στενό οριζόντιο κανάλι με στήριξη τα 8,6 ευρώ και αντίσταση τα 9 ευρώ, είναι εύκολο να δώσει σήμα είτε αγορών είτε πωλήσεων. Προσέχουμε ιδιαίτερα τον ΣΑΡ γιατί είναι νοικοκυρεμένη καλοελεγχόμενη εταιρία.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΒΙΟΣΣΚ, ΠΕΤΡΟ και ΙΝΤΚΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέο χαμηλό έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.