Amazon: Το 2022 η επιστροφή στο γραφείο για τους εργαζομένους

13 Αυγούστου 2021, 10:10 | Ξένες Εταιρίες

Για το 2022 μετέθεσε η Amazon την επιστροφή των Αμερικανών εργαζομένων της στα γραφεία, καθώς η Covid-19 συνεχίζει  να εξαπλώνεται. Ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου είχε ζητήσει από το προσωπικό του να εργάζεται από το σπίτι έως τις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα επέκτεινε την προθεσμία για τις 3 Ιανουαρίου 2022, καθώς σε μία σειρά από πολιτείες των ΗΠΑ έχουμε έξαρση κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

«Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις τοπικές συνθήκες που συνδέονται με την πανδημία της Covid-19, αναπροσαρμόζουμε τις οδηγίες για τους υπαλλήλους μας» αναφέρει η Amazon σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος δεν έχει θέσει ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό των υπαλλήλων για την επιστροφή στο γραφείο, αν και επισημαίνει ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα ενδεχομένως να απαιτείται η χρήση μάσκας.

Την ίδια ώρα η Wells Fargo, ο μεγαλύτερος εργοδότης στον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η επιστροφή στο γραφείο δεν θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά στις 4 Οκτωβρίου. Η τράπεζα απασχολεί σχεδόν 260.000 εργαζομένους. Όπως είπε θα δώσει στο προσωπικό άδεια μετ’αποδοχών 8 ωρών προκειμένου να τους δώσει τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Την 1η Οκτωβρίου περιμένει τους εργαζομένους της στο γραφείο η Blackrock. Αρκετοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πάντως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στο γραφείο. Είναι μάλιστα πρόθυμοι να δεχθούν μία μικρή μείωση μισθού με αντάλλαγμα τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι επ’αόριστον. Διαβάστε εδώ τη σχετική έρευνα.

 

Πηγή: moneyreview.gr