Συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 13/8/2021) ο ΓΔ να κινείται στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 890-905 μονάδων

13 Αυγούστου 2021, 15:35 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Βολικά αισθανόμαστε σήμερα βλέποντας τον ΓΔ να συνεχίζει να κατασκευάζει την 10ήμερη μέχρις στιγμής βάση αναμονής (ή ζώνη παγίωσης της Ιουλιανής ανάδρασης +8,50%) των 890-905 μονάδων η οποία βάση, σε θετικό σενάριο, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για εκτίναξη προς το υψηλό έτους των 927 μονάδων, όπως έχει συμβεί με ανάλογο τρόπο στους κύριους ξένους δείκτες.

Η αισιοδοξία μας θα διακοπεί εάν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα άσχημα καθοδικά και διασπάσει καθοδικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 886 μονάδων και τον μέσον άξονα των 880 μονάδων του πεντάμηνου οριζόντιου καναλιού των 830-927 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή των καθοδικών αλλά οι μετοχές με μεγάλη άνοδο άνω του +3% είναι τρεις, οι κατασκευαστικές ΕΛΛΑΣΚΤ, ΑΒΑΞ και ΟΛΥΜΠ, ενώ οι μετοχές με μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% είναι μόνον η υπερ-υπερ-αγορασμένη ΙΝΛΟΤ.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το μέγεθος της ανόδου και των όγκων είναι ο ΕΛΛΑΚΤ (+6,5% με 3,5 εκαττ τεμάχια ή τζίρο 5,13 εκατ (ο μεγαλύτερος σε μετοχή σήμερα). Όμως, η μετοχή κινείται στο μέσον περίπου φαρδιού καναλιού συσσώρευσης.

Μετοχές υπό συσσώρευση σε στενά κανάλια συναλλαγών είναι ο ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 15,9 ευρώ, η ΔΕΗ με στροφέα τα 9,35  και ο ΣΑΡ με στροφέα τα 9 ευρώ αλλά και με γειτνιάζοντα πωλητικό στροφέα στα 8.6 ευρώ).

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα μόνον ο ΕΛΛΑΚΤ και η ΕΥΡΩΒ, αμφότερες στο μέσον φαρδιών καναλιών αναμονής. Σημειώσατε ότι οι διασπάσεις των φαρδιών καναλιών αναμονής δεν είναι τόσο εύστοχες όσο οι των στενών.

Ευχές για την μεθαυριανή θερινή πανελλαδική εορτή. Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 16/9/21 σε ακαθόριστη από τώρα ώρα.

-------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.