Η Tesla ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων στη Γερμανία τον Οκτώβριο

13 Αυγούστου 2021, 15:28 | Ξένες Εταιρίες

Στην εκτίμηση ότι η Tesla θα ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων οχημάτων της στη μονάδα "Gigafactory" που κατασκευάζει στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, τον Οκτώβριο ή αμέσως μετά, προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Έλον Μασκ, την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla ανέβαλε το άνοιγμα της νέας παραγωγικής μονάδας της στην Γερμανία για τα τέλη του 2021, επικαλούμενη γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ η κατασκευή της αντιμετώπισε και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον της περιοχής.

"Ελπίζουμε ότι θα λάβουμε έγκριση για την παραγωγή των πρώτων αυτοκινήτων ίσως τον Οκτώβριο, αν είμαστε τυχεροί”, δήλωσε ο Μάσκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην μονάδα του Gruenheide, συνοδευόμενος από τον Αρμίν Λάσετ, υποψήφιο του συντηρητικού κόμματος για τη διαδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Παρά τις εκτιμήσεις του Μασκ, πάντως, όπως αναφέρει το Reuters, η περιβαλλοντική υπηρεσία του Βραδεμβούργου δεν έχει δώσει ακόμη την τελική έγκρισή της, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στη λειτουργία της μονάδας, ακόμη και μέχρι το 2022.

Με αφορμή της γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Tesla, ο Μασκ επεσήμανε την ανάγκη περιοδικής αναθεώρησης της νομοθεσίας τόσο σε επίπεδο δήμων και κρατιδίων όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη Γερμανία αλλά και στο σύνολο της ΕΕ.

Προειδοποίησε, δε, ότι η υιοθέτηση όλο και περισσότερων κανόνων "τελικά οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τίποτα απολύτως”.

"Δεν μπορεί κάθε μέρα να ασχολείσαι μόνο με προβλήματα. Θέλεις κάθε μέρα να ξυπνάς και να αντιμετωπίζεις μόνο προβλήματα”, διερωτήθηκε ο Μασκ.

 

Πηγή: capital.gr