Google: Κούρεμα μισθών έως και 25% για όσους επιλέξουν μόνιμη τηλεργασία

16 Αυγούστου 2021, 09:09 | Ξένες Εταιρίες

Oι εργαζόμενοι της Google μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μείωση του μισθού τους εάν επιλέξουν μόνιμη τηλεργασία, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Ο τεχνολογικός κολοσσός μπορεί μεν να υποστήριξε την πρακτική κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω τηλεργασίας 10.000 εργαζομένων αλλά, σύμφωνα με εσωτερική εγκύκλιο της επιχείρησης, αρκετοί εξ αυτών μπορεί να δουν το μισθό τους να μειώνεται μέχρι και 25%.

O καθηγητής κοινωνιολογίας του Washington University στο Σαιντ Λούις, Jake Rosenfeld, από την πλευρά του δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο πως η Google δε χρειάζεται να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων της. Μέχρι τώρα τους πλήρωνε κανονικά. Εχει την οικονομική ικανότητα να συνεχίσει να το κάνει».

Βάσει του νέου «υπολογιστή μισθού» της Google, ένα από τα παραδείγματα που αποκάλυψε το Reuters είναι αυτό ενός εργαζόμενου με μόνιμη κατοικία στο Στάμφορντ του Κονέτικατ, μία ώρα από τα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη. O μισθός του αναμένεται να μειωθεί κατά 15% σε σχέση με συνεργάτη με μόνιμη κατοικία στη μεγαλούπολη. Ο μισθός των εργαζομένων που θα μετακομίσουν από το Σαν Φρανσίσκο μπορεί να μειωθεί κατά 25%, υποστήριξε το Reuters.

Σύμφωνα με δήλωση εργαζομένου στα γραφεία της Google στο Σιάτλ: «αναγκάστηκα να επιστρέψω στο γραφείο αλλιώς θα έχανα το 10% του μισθού μου. Πρόκειται για τεράστια μείωση η οποία επηρεάζει και την πρόσφατη προαγωγή μου. Δε δούλευα τόσα χρόνια για να χάσω τα χρήματα της προαγωγής», ανέφερε καυστικά.

Παρόμοια τακτική φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Facebook και Twitter.

Η Google, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, υποστήριξε πως «οι μισθοί μας πάντα αντικατοπτρίζουν την τοπική αγορά εργασίας. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται βάσει των αντίστοιχων μισθών της περιοχής τους που υπολογίζονται χάρη στα δεδομένα της Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ».

 

Πηγή: newmoney.gr