Συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 18.8.2021) ο ΓΔ την από 2,5 μηνών κίνησή του εντός του στενού οριζόντιου καναλιού των 893-903 μονάδων

18 Αυγούστου 2021, 17:00 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,15%, στις 898 μονάδες, στις 4.50 μμ) συνεχίζει να κατασκευάζει στενή ζώνη συναλλαγών στο εύρος των 893-903 μονάδων το οποίο επειδή βρίσκεται στα ψηλά του 4μήνου (δηλ υπό ανοδική τάση), είναι πιο πιθανό να εκτονωθεί ανοδικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΚΕΚΡ, ΒΥΤ, ΦΡΙΓΟ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ, ΠΡΟΦ και ΒΙΟΣΣΚ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΙΝΚΑΤ που πετυχαίνει νέο υψηλό έτους μετά ανοδικής διάσπασης αγκιστριού με μεγάλη άνοδο +10% και μεγάλους γι αυτήν όγκους 200 χιλ τεμαχίων.

Σήματα μεσομακροπροθέσμων αγορών δίνει σήμερα η ΙΝΚΑΤ.

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα ο ΜΥΤΙΛ με στροφέα τα 15,9 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΒΥΤ, ΔΕΗ, ΠΛΑΘ και ΑΤΤΙΚΑ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Η αναλογία 6 προς 0, δείχνει ότι βρισκόμαστε σε γενική ανοδική τάση, πιο πιθανό διατηρήσιμη παρά αναστρέψιμη..

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.