Ο ΓΔ με μεγάλη πτώση σήμερα (Πέμπτη, 19/8/2021) διασπά καθοδικά την 12ημερη ζώνη αναμονής των 893-093 μονάδων καθώς και τον ΕΚΜ30

19 Αυγούστου 2021, 17:03 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δυσμενή τροπή τείνει να πάρει η αγορά καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,90% (στις 881 μονάδες στις 4.35 μμ) διασπά καθοδικά την οριζόντια ζώνη συσσώρευσης των 893-903 μονάδων καθώς και τον ΕΚΜΟ30 ενώ πριν λίγη ώρα διασπούσε και τον μέσον άξονα των 880 μονάδων του 4μηνου εύρους του.

Σαν αιτία θεωρείται η ανησυχία των διεθνών αγορών για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης του quantitative easing (αγορά δημοσίων και ιδιωτικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες) και αύξησης των επιτοκίων προς αναχαίτιση του αρξάμενου πληθωρισμού, καταρχήν στις ΗΠΑ.

Μετά την σημερινή μεγάλη πτώση εγείρεται το ενδεχόμενο της καθοδικής διάσπασης της 5μηνης οριζόντιας βάσης των 830-930 μονάδων του ΓΔ.

Συνεπώς εμείς θα προχωρήσουμε σε μικρές προληπτικές πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1%, το ΤΧ  θα μειώσει οριακά την μετοχική του έκθεση κατά 5% από όλες τις μετοχές του και θα πουλήσει όλες τις θέσεις του σε ΕΛΧΑ και ΕΧΑΕ.

Μετοχές

Μόνον δυο μετοχές απο τις 55 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΜΠΡΙΚ, σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο από δε τις πτωτικές, 10 μετοχές εκ των οποίων δυο σημαντικές τραπεζικές, οι ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ, συν 8 μικρής σημασίας μη τραπεζικές, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Πιέζεται περισσότερο ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ (-3,06%) που όπως ξέρουμε έχει μεγάλο δείκτη (βήτα) μεταβλητότητας.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης - χαμηλού διμήνου, ενώ αντίθετα, μια μετοχή, η ΜΠΡΙΚ, έχει το θάρρος να διασπάσει σήμερα ανοδικά τον αγοραστικό της στροφέα με καλή άνοδο +2,50% και μεγάλους όγκους.

Παρά τον μικρό συνολικό τζίρο, διαπιστώνουμε διανομές σε μερικές μετοχές, αρκετά μεγάλες διανομές σε ΙΝΤΚΑ και ΒΥΤΕ και μετριότερες σε ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ και ΙΚΤΙΝ ενώ είναι ασασφές αν οι μεγάλοι όγκοι σε ΙΝΚΑΤ είναι διανομές ή συσσωρεύσεις. Συσσωρεύσεις διακρίνουμε μόνον σε ΜΠΡΙΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε πριν τις 4.30 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.