Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Παρ, 20/8/21) να αντιδράσει ανοδικά μετά την χθεσινή μεγάλη πτώση στις 880 μονάδες

20 Αυγούστου 2021, 16:20 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Μέτρια κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,10%, στις 882 μονάδες, στις 3.55 μμ) δεν μπορεί να αναστραφεί ανοδικά μετά την χθεσινή μεγάλη πτώση -1,80%, αλλά ούτε και συνεχίζει αυτή τη πτώση όπως συμβαίνει στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Θα θεωρήσουμε ουδέτερη την σημερινή συνεδρίαση αν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ +0,30% και -0,30%, οριακά θετική αν κλείσει μεταξύ +0,30% και +1% και αρνητική αν κλείσει χειρότερα του -0,30%. .

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 82% με μετοχές και 15% με μετρητά ΤΧ, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την οριακή άνοδο του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο και το 1/3 σημειώνει πτώση ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΠΛΑΚΡ, ΙΝΤΚΑ και ΜΠΡΙΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : μας εντυπωσιάζει η τριάδα ΙΝΤΚΑ-ΙΝΛΟΤ-ΙΝΚΑΤ με μεγάλες ανόδους σε νέα υψηλά έτους, ιδίως η τρίτη που μάλλον έχει δρόμο προς τα πάνω.

Νέα υψηλά έτους εκτός από την αναφερθείσα τριάδα πετυχαίνουν και οι, ΜΠΡΙΚ, ΒΥΤΕ και ΟΤΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ο ΔΤΡ πάλει σημειώνει, μικρή σήμερα, πτώση αλλά απέχει αρκετά από το σημαντικό στοπ – επίπεδο στήριξης των 500 μονάδων (τρέχουσα τιμή 530).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.