Τα ομόλογα – σκουπίδια "επαναστατούν" και δίνουν επιστροφές άνω του 16%

25 Αυγούστου 2021, 15:11 | Διεθνείς Αγορές

Την καλύτερη απόδοση έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής τα ομόλογα – σκουπίδια, τα οποία έχουν αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες πηγές κερδών για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America, τα χαμηλότερης αξιολόγησης ομόλογα, δηλαδή αυτά που αξιολογούνται με CCC ή και χαμηλότερα, δίνουν επιστροφές της τάξης του 16,3%. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό για το 2020 είχε διαμορφωθεί στο 11,7%.

Αποτέλεσμα είναι τα ομόλογα – σκουπίδια να θεωρούνται αυτή την στιγμή τα πλέον κερδοφόρα assets για το 2021, υπεραποδίδοντας έναντι κάθε άλλης επενδυτικής τοποθέτησης.

Bonds rated CCC and below are among top performing assets

«Παρά τις προειδοποιήσεις για την πορεία των αγορών, οι ευρωπαϊκές αγορές χρέους συνεχίζουν να “πλέουν σχεδόν ανεπηρέαστες» επισημαίνει η Bank of America, σε σημείωμά της.

Δεν είναι τύχαιο ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDC) των εταιρικών ομολόγων της Ευρώπης παραμένουν κάτω του 2%, κάτι το οποίο αποδίδεται και στην υπερχαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Στο μεταξύ, η επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ένα μπαράζ αναβαθμίσεων στις αξιολογήσεις των ομολόγων – σκουπιδιών, αξίας άνω των 60 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: moneyreview.gr