Ο ΓΔ παγιώνει και σήμερα (Παρ, 27/8/2021) την ευνοϊκή θέση του λίγο κάτω του υψηλού έτους των 927 μονάδων

27 Αυγούστου 2021, 16:15 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,20%, στις 914 μονάδες, στις 4.00 μμ) κινείται με μικρές μεταβολές στην περιοχή των 915 μονάδων προσπαθώντας να φτιάξει μια μικρή βάση από την οποίαν (θετικό σενάριο) θα επιχειρήσει να διασπάσει το υψηλό έτους.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα μετριασθεί αν ο ΓΔ υποστεί άμεσα απότομη διόρθωση χάνοντας της 900 μονάδες που αποτελούν και μέσον άξονα του δίμηνου εύρους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. (Για λόγους τεχνικούς δεν έχει ακόμη ενημερωθεί η αποτίμησή μας για τις δυο τελευταίες μικρές αγορές μας).

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μια μετοχή, η ΑΤΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΡΟΦ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Πάλι είναι η ΠΡΟΦ που διασπά με μεγάλη άνοδο +5% και μεγάλους γι αυτήν όγκους 62 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής τον στροφέα υψηλό έτους.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΠΡΟΦ όπως και η ΒΥΤΕ που διασπά ανοδικά δεκαήμερο σχηματισμό σημαιακίου.

Πολλές μετοχές εμφανίστηκαν πάλι έτοιμες να διασπάσουν ανοδικά έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου δίδοντας μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών όπως οι, ΤΕΝΕΡΓ με στροφέα τα 12,38 ευρώ, ΣΑΡ 9 ευρώ και ταυτόχρονα δεν απέχει πολύ στο να διασπάσει καθοδικά τον πωλητικό στροφέα των 8,6 ευρώ, ΠΕΤΡΟ τείνοντας να διασπάσει ανοδικά στο στροφέα των 7,6 ευρώ σχηματισμού σημαιακίου, ΑΛΦΑ 1,20, ΔΕΗ 10,11 (αγκίστρι), ΠΛΑΚΡ 18,5, ΟΤΟΕΛ 7,8, ΕΤΕ 2,7 και ΜΥΤΙΛ το αγκίστρι των 16 ευρώ.

Αντίθετα, μόνον μια η ΑΤΤ τείνει να διασπάσει καθοδικά πωλητικό στροφέα – χαμηλό έτους των 0,13 ευρώ. Φαίνεται ότι η φήμη της ιδιωτικοποίησής της ήταν ….«βρώμα».

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.