Η σημερινή άνοδος της αγοράς, συνιστά μια "πολλαπλή" νίκη

30 Αυγούστου 2021, 18:47 | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση

Η σημερινή άνοδος της αγοράς, συνιστά μια "πολλαπλή" νίκη

Μία νίκη για το Γενικό Δείκτη, ο οποίος, κλείνοντας σήμερα στις 929,26 μονάδες, πέτυχε νέο Υψηλό Κλείσιμο για το έτος 2021, αλλά και νέο υψηλό 19 μηνών (το υψηλότερο κλείσιμο από την 29/1/2020, όταν είχε κλείσει στις 931,21 μονάδες).

Συνιστά μία νίκη για το απόλυτο σύστημα, αφού η συμπεριφορά του συστήματος συναλλαγών υπήρξε άψογη. Μας κράτησε στην αγορά στην πτώση του Ιουλίου και μας διατηρεί εντός αγοράς με το 100% του κεφαλαίου μας μέχρι και σήμερα και μας χαρίζει υψηλά κέρδη, χωρίς αγωνία και χωρίς πολλές πράξεις (ή καλύτερα, με καμία πράξη από το περασμένο Νοέμβριο, οπότε και εισήλθαμε πλήρως στην αγορά).

Συνιστά μία νίκη της λογικής. Της λογικής που διαρκώς προβάλλουμε, λέγοντας ότι, η αγορά κινείται με βάση μακροχρόνιες περιόδους και αυτές είναι που θα πρέπει να προσπαθούμε να πετυχαίνουμε σωστά. Της λογικής που λέει πως, όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, ή υπάρχουν ενδείξεις ότι θα πάει καλά, σημαίνει ότι θα πάει καλά και η χρηματιστηριακή αγορά. Και της λογικής που λέει ότι, “στην πλημμυρίδα, όλες οι βάρκες ανεβαίνουν”.

Παράλληλα, συνιστά και μία νίκη του χαρτοφυλακίου μας, αφού η απόδοσή μας, από 26/2/2019 φτάνει στο 75,20%, έναντι απόδοσης 35,31% του Γενικού Δείκτη (δείτε εδώ). Μετά τη σημερινή άνοδο, ανεβάσαμε τη μέση ετήσια απόδοσή μας στο 25,06%, κάτι που σημαίνει ότι, αν διατηρήσουμε την απόδοση αυτή και στο μέλλον (και δε βλέπουμε το λόγο γιατί να μη τη διατηρήσουμε ή ακόμη και να την αυξήσουμε), τότε στη 15ετία, οι αρχικές 10.000 ευρώ, θα καταλήξουν να γίνουν 286.127 ευρώ (δείτε εδώ).

 

Η τιμή του ΚΜΟ-200 ημερών σήμερα, φτάνει στις 836,79 μονάδες και η απόστασή του από την καμπύλη του ΓΔ έχει ανέβει στο +9,95%, δηλαδή, όπως ορθά είχαμε προβλέψει, βγαίνει από τη “φάση επιφυλακής”. Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ανεβαίνει με +1,7 μονάδες την ημέρα, ενώ ο ρυθμός αυτός αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται σε μερικές μέρες.

 

Η αγορά ενισχύεται από την πολύ καλή κίνηση της οικονομίας κατά το μήνα Αύγουστο και τα μηνύματα ότι, ο τουρισμός πήγε καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν. Παράλληλα, όπως έχουμε αναφέρει, το ζήτημα της πανδημίας παύει -όπως άλλωστε γίνεται και σε όλο το κόσμο- να αποτελεί βασικό θέμα ανησυχίας για τις αγορές.

 

Εάν η κίνηση στις διεθνείς αγορές συνεχίσει να είναι ομαλή -και εκτιμούμε ότι θα μπορέσει να είναι ομαλή, έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς ανόδου- τότε θα επανέλθουν για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, τα πολύ θετικά σενάρια, που θέλουν το δείκτη να φτάνει έως και τις 1.500 μονάδες, έως τα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

 

Επανήλθαμε από τις καλοκαιρινές άδειες και επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

Νεότερο σχόλιο θα δημοσιευτεί αύριο το πρωί.