Διορθώνει ήπια και σήμερα (Τετ, 1/9/21) ο ΓΔ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα από το υψηλό έτους. Εμφάνιση διπλής κορυφής στις 930 μονάδες

01 Σεπτεμβρίου 2021, 15:55 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ούτε η σημερινή διόρθωση της αγοράς μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθόσον το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ είναι μικρό (-0,30%, στις 920 μονάδες) και οι τζίροι μέτριοι (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες δεν δείχνουν σήμερα κάποια σημάδια αδυναμίας.

Θα ανησυχήσουμε εάν ο ΓΔ χάσει το 1/3 ή το ½ του τελευταίου ανοδικού κύματος από τις 880 στις 930 μονάδες κλείνοντας κάτω των 903 μονάδων, ή να το στρογγυλέψουμε, κάτω των 900 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 900 μονάδες, εμείς θα παραμένουμε αισιόδοξοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ τρεις μετοχές, οι ΠΛΑΙΣ, ΦΡΙΓΟ και ΠΡΟΦ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε το ΠΛΑΙΣ που διασπά ανοδικά τον στροφέα των 4,22 ευρώ με μεγάλη άνοδο +7,20% και μεγάλους όγκους 40 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής (τρέχουσα τιμή 4,50 ευρώ).

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών έτους σημειώνουν σήμερα το αναφερθέν ΠΛΑΙΣ και η ΕΛΛ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις πωλητικών στροφέων - χαμηλών τριμήνου δίνει σήμερα η ΑΤΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΙΣ, ΦΡΙΓΟ, ΠΡΟΦ, ΕΛΛ, ΕΛΤΟΝ και ΠΕΤΡΟ, ενώ μόνον μια η ταλαίπωρη ΑΤΤ σημειώνει νέο χαμηλό τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων – υψηλών τριμήνου οι, ΣΑΡ    με στροφέα τα 9 ευρώ, ΕΛΛΑΚΤ 1,65, ΔΕΗ με αγκίστρι τα 10,14 ευρώ και ΜΥΤΙΛ με αγκίστρι τα 16,20 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.