Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Παρ, 3/9/2021, να αναστρέψει την πρόσφατη ήπια τριήμερη διόρθωση παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά έτους

03 Σεπτεμβρίου 2021, 16:35 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν δείχνει να έχει διάθεση για συνέχιση της μέχρις στιγμής ήπιας τριήμερης διόρθωσης, αλλά αντίθετα, σημειώνει αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, πολύ μικρή άνοδο +0,10% (στις 917 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια βρίσκονται και αυτά σε σαφή ανοδική τάση.

Διατηρούμε λοιπόν την αισιοδοξία μας και τις μεγάλες μετοχικές μας θέσεις. Θα μετριάσουμε τα θετικά μας αισθήματα αν ο ΓΔ βυθιστεί απότομα και χάσει τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρες μετοχών ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ δυο μετοχές οι, ΙΝΛΟΤ και ΠΛΑΘ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η γνωστή νικήτρια της τελευταίας δεκαετίας (από το μισό ευρώ το 2011 στα σημερινά 8,44 ευρώ) ΠΛΑΘ που σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,34% με μεγάλο όγκο 70 χιλ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά βραχυχρόνιο σχηματισμό ανάπαυλας.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει μόνον η αναφερθείσα ΠΛΑΘ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΥΡΩΒ με στροφέα τα 0,875 ευρώ, ΕΛΛΑΚΤ 1,66, ΑΛΦΑ 1,20, ΑΛΜΥ 2,14, ΠΛΑΚΡ 18,5, ΟΤΟΕΛ 7,75 και ΜΥΤΙΛ 16,20.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ, ΠΡΟΦ, ΕΛΤΟΝ, ΕΠΣΙΛ, ΠΛΑΙΣ και ΔΕΗ ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει μόνον η ΑΤΤ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.