Γερμανία: Aπρόσμενη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούλιο

07 Σεπτεμβρίου 2021, 08:49 | Ευρωπαϊκή Οικονομία

Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι παραγγελίες για τα προϊόντα «Made in Germany» σημείωσαν αύξηση της τάξης του 3,4%, με εποχικά προσαρμοσμένους όρους. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά  την επανένωση και αναδεικνύουν μια σταθερή εκκίνηση για το δεύτερο εξάμηνο στο μηχανοστάσιο της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομολόγοι που μετείχαν στην δημοσκόπηση του Reuters ανάμεναν πτώση 0,1% .

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν 2,5% το μήνα και οι παραγγελίες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 8%. Οι παραγγελίες από τη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι παραγγελίες από τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν κατά 15,7%, κυρίως λόγω των μεγάλων παραγγελιών στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα έρευνα έδειξε ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές αγωνίστηκαν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα τον Αύγουστο, καθώς η έλλειψη προσφοράς πρώτων υλών και εξαρτημάτων όπως οι ημιαγωγοί εμπόδιζαν την παραγωγή και οδήγησαν σε αύξηση τις τιμές.

 

Πηγή: ot.gr