Βρετανία: "Ένεση" 5,4 δισ. στερλινών στο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

07 Σεπτεμβρίου 2021, 09:06 | Διεθνής Οικονομία

Βρετανία: "Ένεση" 5,4 δισ. στερλινών στο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ποσό 5,4 δισ. στερλινών ή 7,5 δισ. δολαρίων πρόκειται να εισφέρει στο σύστημα υγείας το επόμενο εξάμηνο η Βρετανία προκειμένου να βοηθήσει την Εθνική Υπηρεσία Υγείας να καλύψει τα πρόσθετα κόστη που έχει προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού και να αντιμετωπίσει το τεράστιο υπόλοιπο μη εκτελεσθέντων θεραπειών.

Οι λίστες αναμονής για τη διεκπεραίωση συνηθισμένων υπηρεσιών περίθαλψης και η πρωτοφανής αύξηση των αναγκών για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ασκούν μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας της Αγγλίας.

"Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας ήταν εκεί για εμάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας - αλλά η θεραπεία των ασθενών με COVID έχει δημιουργήσει τεράστιες εκκρεμότητες", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη χρηματοδότηση.

"Αυτά τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν απευθείας στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ώστε να παρασχεθούν σε περισσότερους ασθενείς οι απαραίτητες θεραπείες που αυτήν τη στιγμή καθυστερούν”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η επιπλέον χρηματοδότηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περιλαμβάνει ποσό 1 δισ. στερλινών για την αντιμετώπιση εκκρεμουσών θεραπειών και ποσό 2,8 δισ. στερλινών για την κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με την πανδημία, όπως τα ενισχυμένα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν παραπεμφθεί για νοσοκομειακή περίθαλψη αυξήθηκε τον Ιούνιο στα 5,45 εκατομμύρια, που αποτελεί τον υψηλότερο μηνιαίο αριθμό τότε που ξεκίνησαν η καταγραφή στοιχείων, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Χαβίντ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι εκτιμάται πως 7 εκατομμύρια άνθρωποι που ενδεχομένως χρειάστηκαν υπηρεσίες υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν είχαν πρόσβαση - και η λίστα αναμονής αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς ακόμη περισσότεροι αναζητούν φροντίδα.

Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά τον τελευταίο μήνα στη χώρα, ενισχύοντας την πιθανότητα σύντομα να αυξηθεί και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η βρετανική κυβέρνηση τόνισε ότι τα πρόσθετα κεφάλαια θα αυξήσουν το ποσό της συνολικής χρηματοδότησης προς το εθνικό σύστημα υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας σε περισσότερα από 34 δισ. στερλίνες μόνο το τρέχον έτος.

 

Πηγή: capital.gr