Nord Stream 2: Ολοκληρώθηκε ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία

07 Σεπτεμβρίου 2021, 09:08 | Ευρωπαϊκή Οικονομία

Nord Stream 2: Ολοκληρώθηκε ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Oι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αμφιλεγόμενου αγωγού της Βαλτικής Θάλασσας Nord Stream 2 προφανώς επίκεινται. Όπως ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης, συγκολλήθηκε ο τελευταίος σωλήνας. Η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία Nord Stream 2 AΕ ανακοίνωσε επίσημα ότι βυθίστηκε ο τελευταίος σωλήνας του αγωγού ο οποίος και συνδέθηκε με το τμήμα του αγωγού που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Μετά και από αυτήν την σύνδεση, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω προετοιμασίες πριν από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού. Αναμένεται ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom θα χρησιμοποιήσει για τις πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου αρχικά το πρώτο σκέλος του αγωγού το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Λόγω του αγωγού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από τις ΗΠΑ προήλθαν απειλές κυρώσεων υπό τον πρώην πρόεδρο Τραμπ. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φοβούνται μειονεκτήματα από την λειτουργία του. Υπήρξαν επίσης αντιστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

 

Πηγή: capital.gr