Interamerican: Αποζημιώσεις 5,3 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές και χαλαζόπτωση

08 Σεπτεμβρίου 2021, 10:25 | Ελληνικές Εταιρίες

Interamerican: Αποζημιώσεις 5,3 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές και χαλαζόπτωση

O δύσκολος Αύγουστος ανέδειξε τα αντανακλαστικά της INTERAMERICAN στην ασφαλιστική διαχείριση των ζημιών, που προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και στην Εύβοια, αλλά και η πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Καβάλα. Συνολικά, οι αναγγελθείσες ζημιές πελατών της εταιρείας πλησιάζουν τα 5,3 εκατ. ευρώ, γνωστοποιεί η εταιρεία.

Η εκτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές, που έφθασαν συνολικά στις 83 (57 κατοικίες, 11 επιχειρήσεις, 14 οχήματα και 1 πάρκο φωτοβολταϊκών), εκτιμώνται περί τα 4 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η πρωτοφανής χαλαζόπτωση από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καβάλας στις 11 Αυγούστου προκάλεσε ζημιές σε 950 οχήματα, 31 κατοικίες και επιχειρήσεις και 4 πάρκα φωτοβολταϊκών, της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ. Η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση, με συνοπτικές διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης σε όλες τις περιπτώσεις, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις πυρκαγιές του Αυγούστου πληρώθηκαν εντός του μήνα 500.000 ευρώ, με την πρώτη αποζημίωση (145.000 ευρώ) να καταβάλλεται για κατοικία την τρίτη ημέρα από την καταστροφή της.

«Όπως και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας πέρυσι, έτσι και φέτος στις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές ο οργανισμός μας αντέδρασε με αίσθημα κοινωνικής και ασφαλιστικής ευθύνης, πρακτικά και με αντίληψη των πραγματικών αναγκών. Θέλουμε η συμμετοχή και επίδρασή μας να είναι ουσιαστική στη συνολική προσπάθεια να διατηρηθεί ο περιβαλλοντικός πλούτος της χώρας μας και να προστατεύονται οι περιουσίες. Μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και διαχείρισης της κλιματικής κρίσης, σκοπός μας είναι η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των πελατών μας και της ευρύτερης κοινωνίας» τονίζει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.

 

Πηγή: euro2day.gr