Eurobank Equities: Ισχυρό το β΄ τρίμηνο του ΟΠΑΠ - Θετική έκπληξη το προμέρισμα €0,10

09 Σεπτεμβρίου 2021, 09:23 | Τράπεζες

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, επισημαίνοντας ότι κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ενώ προσθέτει ότι η διανομή προμερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποτέλεσε θετική έκπληξη.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, τα καθαρά έσοδα του ομίλου προ εισφορών (GGR), εξαιρουμένων των εσόδων της Stoiximan, διαμορφώθηκαν περίπου 21% χαμηλότερα από τα προ κορονοϊού επίπεδα, στα 305 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 70% σε ετήσια βάση, ενώ τα συγκρίσιμα ενοποιημένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα αντίστοιχα επίπεδα του β΄ τριμήνου του 2019, στα 88 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σημειώνει ότι τα EBITDA ενισχύθηκε από τα έσοδα που σχετίζονται με την προπληρωμή του τέλους τυχερών παιχνιδιών για την επόμενη δεκαετία και διαμορφώθηκαν στα 144 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις της. Το γεγονός αυτό, όπως τονίσει, οδήγησε σε σημαντική βελτίωση της τελική γραμμής των αποτελεσμάτων, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνοντας στα 71,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 15 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και 35 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2019.

Η Eurobank Equities αναφέρει ότι το β’ τρίμηνο είναι ενδεικτική της υψηλής ικανότητας παραγωγής ταμειακών ροών που παρέχει το επιχειρηματικό μοντέλο του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει θετική έκπληξη της απόφαση της διοίκησης να προτείνει τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή της η κίνηση αυτή αποτελεί σήμερα της πρόθεσης της διοίκησης του ομίλου να επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα ως προς τη διανομή μερισμάτων.

Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ τα 13,80 ευρώ, με σύσταση "αγορά".

 

Πηγή: capital.gr