ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Βελτίωση των προοπτικών, λόγω της νέας παραγωγικής μονάδας

14 Σεπτεμβρίου 2021, 09:00 | Χ&Α - 232

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Βελτίωση των προοπτικών, λόγω της νέας παραγωγικής μονάδας

 

 

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

 

Βελτίωση των προοπτικών, λόγω της νέας παραγωγικής μονάδας

 

 

Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, εκτιμά η διοίκηση του Ομίλου Καραμολέγκος, πως θα ολοκληρωθεί το επενδυτικό πλάνο ύψους € 27,3 εκατομμύρια, το οποίο περιλαμβάνει μια νέα παραγωγική μονάδα και ένα υπερσύγχρονο κτίριο αποθήκευσης και διανομής. Το κτίριο παραγωγής (3.500 τ.μ.) και το κτίριο αποθήκης (6.500 τ.μ.), θα συνδέεται με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος στο Κορωπί.

Η στρατηγική της εταιρίας θα συνεχίσει να είναι η παραγωγή ψωμιού χωρίς πρόσθετα και χωρις συντηρητικα από 100% φυτικά υλικά ώστε τα προιόντα της να φέρουν πλέον την λεγόμενη “καθαρή ετικέτα”.

Όπως αναφέρει ο κ. Καραμολέγκος, σε συνέντευξη του στον τύπο, για το 2021, “ποντάρει” στο λανσάρισμα των προϊόντων που θα παράγονται στη νέα παραγωγική μονάδα τον άλλο μήνα, ώστε να κλείσει θετικά φέτος η χρονιά για τον Όμιλο, καθώς πέρσι, λόγω του lockdown δούλευε αρκετά το κανάλι των supermarkets με τους καταναλωτές να καταναλώνουν περισσότερο, ενώ μετά την άρση του lockdown και το άνοιγμα των cafe και εστιατορίων η κατανάλωση είναι πιο περιορισμένη. Παρόλα αυτά η διοίκηση, εκτιμά ότι και αυτή η χρονιά θα είναι θετική. Βέβαια όμως, υπάρχει έντονη πίεση από την άνοδο των τιμών στις πρώτες και στις δεύτερες ύλες. Η Διοίκηση εκτιμά πως θα μπορέσει να το ξεπεράσει χωρίς να το μετακυλίσει στις τιμές, εδώ.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως το 2020, οι πωλήσεις ανήλθαν στα € 97,4 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 9,9% και τα κέρδη έφτασαν τις € 874 χιλιάδες έναντι € 348 χιλιάδες το 2019.

Όσον αφορά, τα καταστήματα “Απολλώνιων”, τα οποία υπέστησαν μεγάλο πλήγμα μέσα στην πανδημία (μείωση πωλήσεων 20%), έχει αναφερθεί στην Γενική Συνέλευση του Ομίλου που έγινε τον Μάιο, πως δρομολογείται η δημιουργία ενός νέου καταστήματός “Απολλώνιον”, στην Γλυφάδα, ενώ παράλληλα αφέθηκε να εννοηθεί πως η εταιρία Καραμολέγκος, θα κάνει την είσοδό της στην κατηγορία του καφέ και συγκεκριμένα αυτό θα φανεί στο νέο κατάστημα που θα δημιουργηθεί. Όσον αφορά την αγορά της Ρουμανίας, κινείται πάνω στο Business Plan που είχε σχεδιάσει, η εταιρία, από τα τέλη του 2018 και αναμένεται μία αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 30% με την συμμετοχή και των νέων προϊόντων τα οποία τοποθετήθηκαν στην αγορά της Ρουμανίας τον Μάρτιο του 2021.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας (στις 6/9/2021) έφτανε στα € 32,5 εκατομμύρια. Η σχέση Ρ/Ε (2020) υπολογίζεται σε 37,2. Η μετοχή από την αρχή του έτους μέχρι την 6/9/2021, σημειώνει απόδοση 51,8% έναντι 13,2% του Γενικού Δείκτη και δεν κατέχεται από κάποιο Αμοιβαίο Κεφάλαιο.

Δείτε εδώ των πίνακα οικονομικών μεγεθών και προηγούμενο μας άρθρο για την εταιρία, εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.