Κέρδη για το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ

10 Σεπτεμβρίου 2021, 08:55 | Διεθνής Οικονομία

Κέρδη για το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ

Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, άμα τη ανακοινώσει των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τις αγορές που πραγματοποιεί στο έκτακτο πρόγραμμα για την πανδημία (PEPP).

Ενώ στον απόηχο της ομιλίας Ενριά, το ευρώ είχε αρχίσει να φθίνει στο 1,1838 έναντι του δολαρίου, μόλις έγιναν οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ, το ευρωπαϊκό νόμισμα άλλαξε πορεία και καταγράφοντας κέρδη  0,25%, έφτασε στο 1,1840 έναντι του δολαρίου. Στη συνέχεια έπεσε στο 1,1833, όπου και κινείται καταγράφοντας κέρδη 0,17%

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι με βάση την κοινή αξιολόγηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών και των προοπτικών του πληθωρισμού, το Δ.Σ. έκρινε ότι οι ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν με ένα μετρίως χαμηλότερο ρυθμό καθαρών αγορών στο πρόγραμμα PEPP σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέτρα και ειδικότερα, τα επίπεδα των βασικών επιτοκίων, την forward guidance για την πιθανή μελλοντική τους εξέλιξης, τις αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (APP), τις πολιτικές επανεπένδυσης και τις πράξεις πράξεις αναχρηματοδότησης.

 

Πηγή: capital.gr