Κίνα: Προχωρά στη διάθεση παρτίδων αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα

10 Σεπτεμβρίου 2021, 10:25 | Διεθνής Οικονομία

Η αρμόδια Διοίκηση Εθνικών Τροφίμων και Στρατηγικών Αποθεμάτων στην Κίνα ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στη διάθεση αργού πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα, προκειμένου να χαλαρώσει την πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις, από το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Η διάθεση του πετρελαίου θα γίνει σε παρτίδες, για τις επιχειρήσεις της εσωτερικής κινεζικής αγοράς και κυρίως για τις επιχειρήσεις, της ενοποίησης και της διύλισης της πετροχημικής διαδικασίας.

Από τις αρχές του χρόνου, οι τιμές των περισσότερων καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν, εξαιτίας παραμέτρων όπως, η εξάπλωση της COVID-19 στο εξωτερικό, αλλά και οι ανισότητες στην προσφορά και στη ζήτηση, ασκώντας πιέσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Κίνα έδειξαν χθες, ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει τις μέσες μεταβολές των τιμών που λαμβάνονται από τους τοπικούς παραγωγούς, κατέγραψε ετήσια αύξηση 9,5% τον Αύγουστο, έναντι της ετήσιας αύξησης 9% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.

 

Πηγή: naftemporiki.gr