Ο ΓΔ δεν μπορεί σήμερα (Παρ, 10/9/2021) να αντιδράσει ικανοποιητικά ανοδικά μετά την χθεσινή οριακή καθοδική διάσπαση των 900 μονάδων

10 Σεπτεμβρίου 2021, 17:00 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν μας εμπνέει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά την χθεσινή καθοδική διάσπαση του μέσου άξονα των 905 μονάδων του 20ήμερου εύρους του και τη οριακή (για μια μονάδα) καθοδική διάσπαση του ψυχολογικού επιπέδου των 900 μονάδων, δεν μπορεί να αντιδράσει σήμερα δυνατά αρκούμενος στην οριακή άνοδο +0,45% (στις 903 μονάδες, στις 4.30 μμ).

Για να ανακτήσουμε εμείς πλήρως την αισιοδοξία μας για τον στόχο των 1000 μονάδων, θα πρέπει ο ΓΔ να επανέλθει πάνω από τις 905 μονάδες με μια ικανοποιητική ημερήσια άνοδο άνω του +1%.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σημειώσατε ότι η μετά τις χθεσινές μικρές πωλήσεις μας, το χρηματικό υπόλοιπο που προέκυψε (14% επί του κεφαλαίου μας) θα χρησιμοποιηθεί για τοποθετήσεις σε μετοχές που θα δώσουν σήματα αγορών στη περίπτωση που ο ΓΔ θα πλησιάσει ή ξεπεράσει το υψηλό έτους των 930 μονάδων.

Το ΤΧ εκτάκτως θα πουλήσει σήμερα το 1/3 των θέσεών του σε ΠΛΑΘ λόγω των ισχυρών διανομώς που δέχεται η μετοχή.

Μετοχές

Οι 6 στις 10 μετοχές σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο με 5 μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ, ΠΕΙΡ και ΕΛΛΑΚΤ, να ξεπερνούν την άνοδο του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΛΑΘ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Για μια ακόμη φορά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο αναδεικνύουμε την ΙΝΛΟΤ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +16,50% με μεγάλους όγκους 1,5 εκατ τεμαχίων σε νέα υψηλά έτους. Παρομοίως, η ΦΡΙΓΟ σημειώνει μεγάλη άνοδο +5,80% με όγκο 560 χιλ τεμαχίων σημειώνοντας νέο υψηλό έτους.

Παρομοίως και η ΑΤΤ σημειώνει μεγάλη άνοδο σχεδόν +7% με μεγάλο όγκο 860 χιλ τεμαχίων εντείνοντας τον σχηματισμό ακίδας πυθμένα που ξεκίνησε χθες.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις αναφερθείσες μετοχές ανήκουν στην επικίνδυνη κατηγορία των κερδοσκοπικών penny stocks που επιπροσθέτως είναι οι τρεις μετοχές, από τις 55 που παρακολουθούμε, με αρνητική καθαρή θέση (χρωστάνε περισσότερα από όσο είναι η αξία τους).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – στροφέα δίνει σήμερα η ΙΝΛΟΤ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΤΙΚΑ με στροφέα τα 2,5 ευρώ, ΔΕΗ 10,20, ΕΛΛ 16,3, ΜΥΤΙΛ 16,2 και ΣΑΡ 9 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους σημείωσαν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ και ΑΛΜΥ.

Διανομές σημειώνονται σήμερα, για δεύτερη μέρα στην ΠΛΑΘ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.