PRODEA INVESTMENTS: Ξεκίνησαν οι “πράσινες” επενδύσεις

14 Σεπτεμβρίου 2021, 08:18 | Χ&Α - 232

PRODEA INVESTMENTS: Ξεκίνησαν οι “πράσινες” επενδύσεις

 

 

 

 

PRODEA INVESTMENTS

 

Ξεκίνησαν οι “πράσινες” επενδύσεις

 

Από την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου της Prodea Investments, συγκεντρώθηκαν € 300,0 εκατομμύρια, από τα οποία θα αφαιρεθούν € 8,0 εκατ. που αφορούν δαπάνες έκδοσης. Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: α) ποσό € 56,0 θα διατεθεί, μέχρι την 9/9/2021, για την ολική αποπληρωμή ανεξόφλητου δανείου και β) το εναπομείναν ποσό ύψους € 236,0 θα διατεθεί έως την 31/12/2024 για “πράσινες” επενδύσεις περιλαμβανομένης της πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που τυχόν υφίστανται και συνδέονται αποκλειστικά με τις “πράσινες” επενδύσεις κατά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, εδώ.

 

Οι πρώτες “πράσινες” επενδύσεις ξεκίνησαν ήδη να δρομολογούνται, με την Prodea να ανακοινώνει ότι, στον κλαδο των “πράσινων” γραφείων, απέκτησε το 51%( η εταιρία κατείχε ήδη το 49%), του μετοχικού κεφαλαίου της Panterra Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Ακινήτων, σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη κτιριακού συγκροτήματος γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού, Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος στην Αθήνα. Πρόκειται για δύο αυτόνομα και λειτουργικά κτίρια γραφείων, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 (κτήριο Α) και τον Μάιο του 2022 (κτίριο Β) αντίστοιχα. Το τίμημα για την απόκτηση του 51% των μετοχών πραγματοποιήθηκε με βάση την καθαρή θέση της εταιρίας και ανήλθε σε €15,3 εκατομμύρια. Για το κτίριο Α η Panterra έχει προβεί στην υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την πώληση του στην Ασφαλιστική εταιρία Generali Hellas έναντι τιμήματος € 34,8 εκατομμύρια.

 

Στον κλάδο των logistics, η Prodea ολοκλήρωσε την απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων της NEW METAL EXPERT M.IKE στην οποία ανήκει συγκρότημα δύο εμπορικών αποθηκών στον Ασπρόπυργο, Αττικής. Το τίμημα για την απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων πραγματοποιήθηκε με βάση την καθαρή θέση της εταιρίας και ανήλθε σε € 12,5 εκατ., εκ των οποίων ποσό € 7,03 εκατ. έχουν καταβληθεί ως προκαταβολή στο πλαίσιο της υπογραφής του προσυμφώνου.

 

Όπως έχει ενημερώσει η διοίκηση της Prodea, νωρίτερα μέσα στο έτος (εδώ), το επενδυτικό της πρόγραμμα ανέρχεται στα € 400,0 εκατομμύρια, μέρος του οποίο θα καλυφθεί από το αντληθέν ποσό του κοινού ομολογιακού δανείου. Περίπου το 80% του επενδυτικού σχεδίου θα επικεντρώνεται στον τομέα των logistics.

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση των πράσινων επενδύσεων και εδώ τον πίνακα οικονομικών μεγεθών.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.