Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τετάρτη, 15.9.2021, την παραμονή του λίγο πάνω από τις 900 μονάδες

15 Σεπτεμβρίου 2021, 17:08 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν είναι ευχάριστη αλλά ούτε και μας ανησυχεί η σημερινή πτωτική συνεδρίαση. Ο ΓΔ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή διόρθωση -0,40% (στις 904 μονάδες, στις 3.45 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινούμενος πλευρικά στην μέση του 30ήμερου εύρους του. Ο ΓΔ βρίσκεται μεν κοντά στα ψηλά του έτους αλλά δεν μας αρέσει η μικρή τοπική κορυφή Β (κοίτα γραφ) που τείνει να εμφανίσει σήμερα.

Η κατάσταση θα αρχίσει να γίνεται ανησυχητική εάν ο ΓΔ χάσει το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 86% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών μετοχών αυτή τη στιγμή είναι 4 προς 6 αλλά μόνον μια μετοχή, η ΑΤΤ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ, ΕΛΧΑ και ΑΤΤΙΚΑ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΕΛΧΑ που πετυχαίνει νέο υψηλό διμήνου με μεγάλο όγκο. Αλλά και οι άλλες δύο μετοχές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ,η ΒΙΟ και ΣΕΝΕΡ, τα πάνε σήμερα πολύ καλά.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων (αγοράζουμε στο υψηλό 12 εβδομάδων και πουλάμε τα αγορασθέντα στο ακολουθούν χαμηλό 12 εβδομάδων).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΣΑΡ με στροφέα τα 9 ευρώ και ΠΛΑΚΡ με στροφέα τα 18,5 ευρώ, ενώ τείνει να δώσει αντίστροφο σήμα πωλήσεων η ΕΧΑΕ με πωλ στροφέα τα 3,72 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΚΑΤ, ΟΛΥΜΠ, ΔΕΗ και ΕΛΛ ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει η ΑΤΤ (κάτω του ενός λεπτού του ευρώ).

Μεγάλους όγκους διακινούν οι δυο μετοχές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, οι ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.