Ο ΓΔ μη μπορώντας να προχωρήσει προς το υψηλό έτους, οπισθοχωρεί σήμερα, Παρ, 17/9/2021, προς τις 900 μονάδες

17 Σεπτεμβρίου 2021, 16:25 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν είναι ευχάριστη αλλά ούτε και μας απογοητεύει η σημερινή συνεδρίαση καθώς η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή (-0,10%, στις 908 μονάδες, στις 4.15 μμ) με κάπως αυξημένους τζίρους (68 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ την ίδιαν εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ελαφρά πτώση κοντά στα χαμηλά μήνα.

Διατηρούμε τα αισθήματα που έχουμε από τις αρχές του Σεπτέμβρη, όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 900 μονάδες, εμείς θα τρέφουμε ελπίδες για φθινοπωρινό ράλι πάνω από το υψηλό έτους των 930 μονάδων. Αν όμως, ο ΓΔ ξαναχάσει τις 900 μονάδες, τότε εμείς θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ελαφρύνσεις θέσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 86% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ, ΑΤΤΙΚΑ και ΑΤΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με πάλι τρεις μετοχές, τις ΒΙΟ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουνε μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : για δεύτερη μέρα είναι η ΑΤΤΙΚΑ που διασπά ανοδικά αγοραστικό αγκίστρι σε νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο +6,6% και μεγάλους όγκους 240 χιλ τεμαχίων. Σημειώσατε ότι η ΑΤΤΙΚΑ στο 1999 είχε φτάσει τα 20 ευρώ και το 2007 τα 8.

Η ΑΤΤ δεν μας συγκινεί καθόλου διότι η μεγάλη άνοδός της, +10,74%, η μεγαλύτερη της ημέρας, ξεκινά από τα τάρταρα των 8 λεπτών με όγκο αυτή τη στιγμή 1,6 εκατ τεμαχίων που μάλλον δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον χθεσινό πτωτικό όγκο των 3 εκατ τεμαχίων ώστε να στοιχειοθετήσουν αγοραστικό σχηματισμό ακίδας πυθμένα.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού δίνει η ΑΤΤΙΚΑ και έγκυρης αντίστασης η ΟΤΟΕΛ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΙΝΤΚΑ με στροφέα τα 2,5 ευρώ, ΕΤΕ 2,74 και ΣΑΡ με στροφέα τα 9 ευρώ.

Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΕΧΑΕ με στροφέα πωλήσεων τα 3,7 ευρώ. Αν τον σπάσει καθοδικά σε τιμές κλεισίματος, θα πουλήσουμε εμείς όλες τις θέσεις μας σε ΕΧΑΕ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΑΤΤΙΚΑ, ΕΠΣΙΛ και ΟΛΥΜΠ. Ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους. Η θερινή bull market είναι εδώ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.