Ο ΓΔ παλεύει σήμερα (Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021) να επανέλθει πάνω από τις 900 μονάδες

23 Σεπτεμβρίου 2021, 16:30 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ούτε η σημερινή συνεδρίαση μας ενθουσιάζει διότι ο  ΓΔ παρά το θετικό ακόμα πρόσημό του  (+0,20%, στις 895 μονάδες, στις 4.10 μμ), το ημερήσιο candle είναι μαύρο με άνοιγμα στις 900 μονάδες, μέγιστο στις 903 και τρέχον στις 895) που σημαίνει ότι από το πρωί σημειώθηκε αποτυχία στην ανάκτηση των 900 μονάδων. Ομοίως οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα χαμηλά διμήνου αλλά ο γερμανικός DAX με την σημερινή άνοδό του αντιστάθμισε τις μισές ζημιές της τελευταίας 40ήμερης διόρθωσης και κοντεύει να επανέλθει σε καθαρή ανοδική τάση.

Εν πάσει περιπτώσει, μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων ή ακόμα καλύτερα την μέση τιμή των 905 του δίμηνου εύρους του, μόνον τότε θα επανέλθει η αισιοδοξία μας ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες για κατάκτηση των 1000 μονάδων μέχρι το τέλος του έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 68% με μετοχές και 32% με μετρητά ΤΧ. Σε αγορές θα προχωρήσουμε αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από τις 905 μονάδες με μια δυνατή συνεδρίαση άνω του +1,50% ενώ, αντίθετα, θα προχωρήσουμε σε μερικές ακόμα πωλήσεις αν ο ΓΔ χάσει το χαμηλό 40 ημερών των 880 μονάδων.

Μετοχές

Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ οι πτωτικές μετοχές είναι περισσότερες των ανοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ, ΚΡΙ, ΑΤΤΙΚΑ και ΒΙΟΣΣΚ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΕΠΣΙΛ και ΚΕΚΡ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα τόσο ώστε να την ονομάσουμε μετοχή της ημέρας.

Καμία δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά σε αγοραστικό στροφέα – υψηλό 12 εβδομάδων , σήμερα φαίνονται οι, ΕΥΡΩΒ με στροφέα τα 0,88 ευρώ, ΠΛΑΚΡ 18,5 και ΣΑΡ τα 9 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΕΠΣΙΛ και νέα χαμηλά τριμήνου καμία.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.