Ο ΓΔ διασπά σήμερα (Παρ, 24/9/2021) καθοδικά την σημαντική στήριξη – χαμηλό 6 εβδομάδων τω ν 880 μονάδων

24 Σεπτεμβρίου 2021, 16:40 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Τεχνικά δυσοίωνη είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,80% (στις 870 μονάδες, στις 4.15 μμ) και με σχετικά μεγάλον όγκο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διασπά καθοδικά την σημαντική στήριξη των 880 μονάδων .

Αιτία της σημερινής μεγάλης πτώσης θεωρείται η ανακοίνωση για ΑΜΚ της ΔΕΗ σε πιθανά χαμηλά επίπεδα τιμών πολύ χαμηλότερα από τα χθεσινά, γεγονός που εγείρει δύο παρόμοιες ανησυχίες, πρώτον, ότι εφόσον η ΔΕΗ ήταν μέχρι χθες υπερτιμημένη άρα, ανάλογα υπερτιμημένες θα είναι και οι άλλες μετοχές και δεύτερον, εφόσον η ΑΜΚ της ΔΕΗ θα γίνει σε χαμηλές τιμές, άρα και οι ΑΜΚ που σχεδιάζονται και από άλλες εταιρίες, θα πρέπει να γίνουν επίσης σε χαμηλά επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Λόγω της καθοδικής διάσπασης των 880 μονάδων του ΓΔ, το ΤΧ σήμερα θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 68% σε 50-60% πουλώντας 1500 ΕΛΧΑ, 1000 ΙΝΤΚΑ, 200 ΚΟΥΕΣ, 200 ΜΥΤΙΛ και ολόκληρη την ΛΑΜΔΑ. Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 871 μονάδων, το ΤΧ δεν θα πουλήσει ΙΝΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ και ΚΟΥΕΣ.

Μετοχές

Παρά την μεγάλη πτώση του ΓΔ το ¼ των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο εκ των οποίων δύο, οι πληροφορικής ΕΠΣΙΛ και ΒΥΤΕ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 7 μετοχές, τις ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΑΤΤΙΚΑ, ΜΙΓ, ΙΚΤΙΝ, ΦΡΙΓΟ και ΜΥΤΙΛ, που σημειώνουν πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αλλά από την ανάποδη, είναι η ΔΕΗ η οποία για να προσελκύσει επενδυτές να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ των 750 εκατ, αναγκάζεται να προσφέρει τις νέες μετοχές σε χαμηλή τιμή. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για 8 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων δίνουν οι ΙΚΤΙΝ και ΓΕΚΤ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίν σήμερα μόνον η πρωταθλήτρια ΕΠΣΙΛ ενώ νέα χαμηλά τριμήνου  σημειώνουν οι, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΙΚΤΙΝ και ΓΕΚΤ. Βλέπουμε ότι η αναλογία γύρισε υπέρ των bears, γεγονός που επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει ένα χρηματιστηριακά υφεσιακό φθινόπωρο.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.