Info Quest: Επικυρώνει τις συνεργασίες της και προσφέρει θετικά στον Όμιλο

09 Νοεμβρίου 2021, 12:20 | Χ&Α - 234

 

 

 

 

QUEST HOLDINGS - INFO QUEST

 

Info Quest: Επικυρώνει τις συνεργασίες της και προσφέρει θετικά στον Όμιλο

 

Στην συνεργασία της με την Xiaomi συνεχίζει να επενδύει η Info Quest Technologies, εταιρία του Ομίλου Quest, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Δημήτρης Εφορακόπουλος. Η παρουσία της Xiaomi στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2016 μέσω της διανομής της Info Quest Technologies, σηματοδότησε το άνοιγμα της παρουσίας της, στην Ευρώπη, εδώ.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Info Quest αντιπροσωπεύει κυρίως το τμήμα της εμπορικής δραστηριότητας του Ομίλου Quest και αποτελεί το 62,2% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου, σύμφωνα με τα μεγέθη του α΄εξαμήνου 2021. Επισης δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων ψύξης και θέρμανσης μέσω της Clima Quest -αναμένεται συνεργασία με ΓΕ Δημητρίου ύψους € 25,0 εκατ. μέχρι το τέλος του έτους-, στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, στον τομέα της παραγωγής υπολογιστών και service, στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας & Internet και προσφέρει υπηρεσίες cloud.  Κατά το α΄εξάμηνο του 2021 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 71,2% και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 155,9%. Για το σύνολο του έτους της Info Quest, η διοίκηση εκτιμά ότι θα υπάρξει ισχυρή διψήφια αύξηση εσόδων με ηπιότερο όμως ρυθμό από αυτόν που εμφάνιζε στο α΄εξάμηνο. Για τον Όμιλο, η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι θα υπάρξει διψήφια αύξηση των πωλήσεων, των λειτουργικών κερδών EBITDA και της προ φόρων κερδοφορίας σε σχέση με το 2020.

 

Η άποψη μας, παραμένει είναι θετική για τον Όμιλο και την μετοχή του. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 850 εκατ. παρουσιάζοντας μια αύξηση 17,8% σε σχέση με πέρσυ και τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα € 42 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 157,1% σε σχέση με πέρσυ.

Επίσης να σημειώσουμε ότι η εταιρία κατά την διάρκεια της χρονιάς διένειμε μικτό μέρισμα (από παρελθοντικά κέρδη) € 0,3 ανά μετοχή και προτίθεται να διανέμει προσωρινό μικτό μέρισμα € 1,29 ανά μετοχή από τα έσοδα που εισέπραξε από την πώληση της Cardlink Α.Ε., εδώ.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, εδώ.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.