ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

09 Νοεμβρίου 2021, 11:40 | Χ&Α - 234

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

 

 

 

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

Προσπάθειες για βελτίωση των μεγεθών

 

Στις 27/10/2021, η μετοχή της εταιρίας έπαυσε να βρίσκεται σε κατάσταση “Επιτήρησης”, στην οποία είχε βρεθεί από την 11/5/2018, λόγω των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της και, πλέον, η διαπραγμάτευσή της, είναι κανονική. Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (€ 1,11 εκατ.) με το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων να ισχύει, αλλά και με τρίτους επενδυτές να ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη έκδοση, εδώ.

Κατά το α΄ εξάμηνο του 2021, παρά την πτώση του κύκλου εργασιών κατά 21,6% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2020, η βελτίωση της διάρθρωσης της κατάστασης αποτελεσμάτων, οδήγησε σε κέρδη (μφ) € 461 χιλιάδων, έναντι € 14 χιλιάδων κατά το α΄εξάμηνο του 2020.

 

Τα μεγέθη του Ομίλου, επηρεάζονται θετικά από τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην οικονομία μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ - Ταμείο Ανάκαμψης). Κατά το α΄ εξάμηνο ο Όμιλος υλοποίησε συμβάσεις που ξεπερνούν το € 1 εκατομμύριο. Παρ' όλα αυτά, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις του θα είναι μειωμένες και ότι θα κυμανθούν περί τα € 3,8 εκατομμύρια, ενώ τα κέρδη (μφ) θα φτάσουν στα € 650 χιλιάδες.

 

Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι πολύ μικρή, λόγω της επιτήρησης -πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 3 πράξεις μέσα στο έτος- γεγονός που εκτιμούμε ότι θα βελτιωθεί καθώς πλέον άλλαξε κατηγορία συναλλακτικής δραστηριότητας. Κατά το διάστημα από την έξοδο της μετοχής από την επιτήρηση, μέχρι και την 4/11/2021, η τιμή κατέγραψε άνοδο κατά 93,9%, ενώ βελτιωμένη υπήρξε και η εμπορευσιμότητα (μ.ο. 11 πράξεις και 18.173 τεμάχια, ανά ημέρα).

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.