ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, ένα νέο εγχείρημα για την ΤΕΡΝΑ

09 Νοεμβρίου 2021, 11:10 | Χ&Α - 234

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, ένα νέο εγχείρημα για την ΤΕΡΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

 

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, ένα νέο εγχείρημα για την ΤΕΡΝΑ

 

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών που υπέβαλαν ο ΟΤΕ και το σχήμα Grid Telecom-Τερνα Ενεργειακή για το μεγάλο ΣΔΙΤ του Ultra-Fast Broadband, που έχει ως στόχο την δημιουργία δικτύων οπτικών ινών σε περιοχές που δεν παρουσίαζαν εμπορικό ενδιαφέρον για τους παρόχους. Υπενθυμίζεται ότι το Ultra-Fast Broadband (UFBB) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά έργα ΣΔΙΤ στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας.  Έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ), με τα 300 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση, εδώ.

 

Από αυτή την είδηση θα θέλαμε να εστιάσουμε στο γεγονός ότι η Τερνα Ενεργειακή κάνει το επόμενο βήμα, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών με σύμμαχο της τον ΟΤΕ - τον μεγαλύτερο Όμιλο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα - και την Grid Telecom η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της το 2019 και είναι θυγατρική της ΑΔΜΗΕ. Η δραστηριότητα της αφορά στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους. Η Τερνα Ενεργειακή, έχει ξανά συνεργαστεί με την Grid Telecom τον Δεκέμβριο του 2020, για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα.

 

Εκτιμούμε ότι η Τερνα Ενεργειακή, θα εντάξει πιο δυναμικά στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών καθώς είναι ένας κλάδος όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στάδιο του εκσυγχρονισμού και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά κέρδη.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.


 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.