Οι προβλέψεις αποτελεσμάτων για το 2021

09 Νοεμβρίου 2021, 12:50 | Χ&Α - 234

Οι προβλέψεις αποτελεσμάτων για το 2021

Με βάση τις εξελίξεις κατά το διάστημα από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους (10/10/2021) και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων 9μήνου, από έναν αριθμό εταιριών, δημοσιεύουμε αναθεωρήσεις ή και σχόλια, επί των προβλέψεων του τμήματος ανάλυσης του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, για τα αποτελέσματα των εταιριών για τη χρήση του 2021:

ENTERSOFT (ΕΝΤΕΡ): Με βάση: α) το ρυθμό ανάπτυξης που εμφανίζει η εταιρία κατά την τελευταία διετία, β) τη συνήθη κατανομή του κύκλου εργασιών ανά τρίμηνο, γ) την εξέλιξη του καθαρού περιθωρίου κέρδους της τελευταίας διετίας, δ) τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα 9μήνου και ε) τις συνθήκες της οικονομίας, όπως αυτές επιδρούν ειδικότερα στον κλάδο, προχωρούμε σε αναθεώρηση της πρόβλεψης που είχαμε διατυπώσει την 6/8/2021, όσον αφορά στις προβλεπόμενες πωλήσεις. Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν στα € 24,5 εκατομμύρια (προηγούμενη πρόβλεψη € 20,0 εκατομμύρια), ενώ διατηρούμε σταθερή την πρόβλεψη για τα κέρδη (μφ), μεταξύ € 6,0 έως € 6,5 εκατομμύρια.

ΟΜΙΛΟΣ IDEAL (ΙΝΤΕΚ): - Η εταιρία ανακοίνωσε εντυπωσιακά μεγέθη πωλήσεων και κερδών, για το 9μηνο του 2021. Προχωρούμε σε διατύπωση ανοδικής αναθεώρησης της παλαιότερης πρόβλεψής μας. Όμως και πάλι, καθώς δε μπορούμε να βασιστούμε, ούτε σε παλαιότερα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία, αλλά ούτε σε γνώση της εταιρίας και της (νέας) διοίκησής της, και η παρούσα πρόβλεψή μας, μπορεί να αποδειχθεί ως "έωλη". Η νέα μας πρόβλεψη, αναφέρεται σε κύκλο εργασιών που θα κινηθεί περί τα € 68,0 εκατομμύρια και σε κέρδη (μφ) περί τα 9,5 εκατομμύρια.
Επενδυτική άποψη: Διατηρούμε την επιφύλαξή μας για τη διατύπωση επενδυτικής άποψης. Πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι, έχει υπάρξει θετική υποδοχή στην εταιρία, από τους θεσμικούς επενδυτές, αφού, με βάση τα στοιχεία μας για τα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, στις 30/9/2021, συνολικά  26 Αμοιβαία Κεφάλαια κατείχαν την μετοχή έναντι μόλις 2 την 30/6/2021 και 1 την 30/12/2020.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ (ΚΤΗΛΑ): (Επενδυτική άποψη) (1/11/2021) - Είμαστε ουδέτεροι για τη μετοχή. Πρόκειται για μία μικρού μεγέθους εταιρία, η οποία δεν είναι υψηλής ανάπτυξης, αλλά είναι χωρίς μεγάλους κινδύνους, με συνετή διαχείριση. Οι επενδύσεις αύξησης της παραγωγής που θα κάνει, θα βελτιώσουν τα μεγέθη της. Εάν η αγορά συνεχίσει την άνοδό της, η μετοχή μπορεί να πετυχαίνει επιδόσεις καλύτερες του Γενικού Δείκτη. Η εμπορευσιμότητα της εταιρίας είναι προβληματική. Οι πράξεις που πραγματοποιεί κατά μέσο όρο είναι 5 και ο μέσος όγκος συναλλαγών φτάνει τα 2.799 τεμάχια. Η μέση αξία συναλλαγών φτάνει τα € 4.685 έναντι € 1.379.

ΟΜΙΛΟΣ MYTILINEOS (ΜΥΤΙΛ): Τα στοιχεία του 9μήνου, συμβαδίζουν με την πρόβλεψη που είχαμε δημοσιεύσει στις 15/6/2021 και, συνεπώς, δεν θα την αναθεωρήσουμε, διατηρώντας την εκτίμησή μας ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 2.300 εκατ. παρουσιάζοντας μια αύξηση 21,1% σε σχέση με το 2020, ενώ αναμένουμε ότι τα κέρδη (μφ) θα κυμανθούν περί τα € 160,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 12,6%.

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΕΤΡΟ): Μετά την εξαιρετική εξέλιξη της εταιρίας κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, αναθεωρούμε (1η αναθεώρηση) την πρόβλεψή μας για τις πωλήσεις του έτους 2021, σε € 142 εκατομμύρια (από € 134 εκατομμύρια) και τα κέρδη (μφ) σε € 5,6 εκατομμύρια, με το σκεπτικό ότι, δύσκολα θα μπορέσει η εταιρία να διατηρήσει το καθαρό περιθώριο κέρδους πάνω από 4,0% για το σύνολο του έτους. Λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι, δραστηριοποιείται σε έναν τομέα (ηλεκτρικό αυτοκίνητο) όπου τα περιθώρια κέρδους εξακολουθούν να διακυμαίνονται, δεν θα εκπλαγούμε εάν αποδειχθούμε ως “συντηρητικοί”.

PROFILE (ΠΡΟΦ): Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ευάγγελος Αγγελίδης (εδώ), ανέφερε ότι, είναι απολύτως εφικτό, οι πωλήσεις του έτους να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα € 20 εκατομμύρια. Συνεπώς, οφείλουμε να υιοθετήσουμε την άποψη της διοίκησης. Με βάση την εκτίμηση αυτή, αναθεωρούμε ανοδικά την πρόβλεψή μας για τα κέρδη (πφ) σε € 1,84 εκατομμύρια, από € 1,60 εκατομμύρια, που είχαμε διατυπώσει στις 30/9/2021. Με βάση το μέγεθος αυτό και την τιμή της μετοχής στις 4/11/2021 (€ 5,96), η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας φτάνει στα € 70,9 εκατομμύρια και η σχέση Ρ/Ε (2021), στο 38,6.
Για το έτος 2022, με βάση τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της διοίκησης για την εξέλιξη των έργων που επεξεργάζεται σήμερα, αυτά που αναμένει να αναλάβει, αλλά και την εξέλιξη στον τομέα των εξαγορών, θα πρέπει να αναμένουμε κύκλο εργασιών που θα υπερβεί τα € 28,0 εκατομμύρια, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η εταιρία διανύει μία φάση έντονης ανάπτυξης.

REVOIL (ΡΕΒ): Διατήρηση πρόβλεψης - Με βάση το δελτίο τύπου που εκδόθηκε για το γ' τρίμηνο (εδώ), τα μεγέθη της εταιρίας, σε όγκους, κινούνται στα πλαίσια της αρχικής μας πρόβλεψης. Υπάρχει όμως μεταβολή στις τιμές πώλησης, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κάτι που θα προκαλέσει υψηλότερες πωλήσεις (υπολογίζουμε € 645 εκατομμύρια, έναντι αρχικής πρόβλεψης για € 620 εκατομμύρια) και ελαφρά αυξημένα κέρδη, τα οποία υπολογίζουμε σε € 3,9 εκατομμύρια.
Η θέση μας για τη μετοχή ήταν ουδέτερη, λόγω της φύσης του κλάδου και της αστάθειας των αποτελεσμάτων της. Η αναγγελία του Πρωθυπουργού (εδώ) για παύση πώλησης μη ηλεκτρικών ΙΧ αυτοκινήτων από το έτος 2030, προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρίας.

Δείτε το συγκεντρωτικό πίνακα των προβλέψεων και των σχέσεων Ρ/Ε, εδώ.
Δείτε τα μεγέθη πωλήσεων και κερδών χρήσης 2020, σε σύγκριση με τις προβλέψεις πωλήσεων και κερδών (μφ), για τη χρήση 2021, εδώ
Δείτε το συγκεντρωτικό πίνακα με τις προβλέψεις και τη διαχρονική εξέλιξή τους και την αξιολόγηση για την κάθε εταιρία, εδώ
Δείτε το συγκεντρωτικό ισολογισμό του συνόλου των εισηγμένων εταιριών, για την περίοδο από το 2015 έως το α’ εξάμηνο του 2021 (περιλαμβάνει και τις προβλέψεις που έχουν διατυπωθεί έως και την 5/11/2021), εδώ.

Συγκεντρωτικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων
Πατήστε το όνομα της εταιρίας για να μεταφερθείτε στη σελίδα της κάθε εταιρίας
CENER ΓΕΒΚΑ ΕΥΑΠΣ ΚΡΕΤΑ ΜΠΡΙΚ ΠΠΑΚ
CNLCAP ΓΕΔ ΕΥΔΑΠ ΚΡΙ ΜΠΤΚ ΡΕΒΟΪΛ
ΑΑΑΚ ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΕΥΠΙΚ ΚΤΗΛΑ ΜΥΤΙΛ ΣΑΡ
ΑΒΑΞ ΔΑΙΟΣ EXAE ΚΥΡΙΟ ΝΑΚΑΣ ΣΑΡΑΝ
ΑΒΕ ΔΕΗ ΙΑΣΩ ΛΑΒΙ ΝΑΥΠ ΣΑΤΟΚ
ΑΔΜΗΕ ΔΙΟΝ ΙΑΤΡ ΛΑΜΔΑ ΝΙΚΑΣ ΣΕΝΤΡ
ΑΕΓΕΚ ΔΟΜΙΚ IKTIN ΛΑΜΨΑ ΝΙΟΥΣ ΣΙΔΜΑ
ΑΚΡΙΤ ΔΟΥΡ ΙΛΥΔΑ ΛΑΝΑΚ ΞΥΛΚ ΣΠΕΙΣ
ΑΛΜΥ ΔΡΟΜΕ ΙΝΚΑΤ ΛΕΒΚ ΟΛΘ ΣΠΙ
ΑΝΔΡΟ ΕΒΡΟΦ ΙΝΛΙΦ ΛΙΒΑΝ ΟΛΠ ΣΠΥΡ
ΑΝΕΚ EEE ΙΝΛΟΤ ΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠ ΤΕΝΕΡΓ
ΑΡΑΙΓ ΕΚΤΕΡ ΙΝΤΕΚ ΛΟΥΛΗ ΟΠΑΠ TITC
ΑΣΚΟ ΕΛΒΕ ΙΝΤΕΡΚΟ ΛΥΚ ΟΤΕ ΤΖΚΑ
ΑΣΤΑΚ ΕΛΒΙΟ ΙΝΤΕΤ ΜΑΘΙΟ ΟTOΕΛ ΤΡΑΣΤΟΡ
ΑΤΕΚ ΕΛΓΕΚ ΙΝΤΚΑ ΜΕΒΑ ΠΑΙΡ ΥΑΛΚΟ
ΑΤΤΙΚΑ ΕΛΙΝ ΚΑΜΠ ΜΕΝΤΙ ΠΑΠ ΦΙΕΡ
ΒΑΡΓ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΚΑΡΕΛ ΜΕΡΚΟ ΠΕΤΡΟ ΦΛΕΞΟ
ΒΑΡΝΗ ΕΛΠΕ ΚΕΚΡ ΜΙΓ ΠΛΑΘ ΦΡΙΓΟ
BIO ΕΛΣΤΡ ΚΕΠΕΝ ΜΙΝ ΠΛΑΙΣ ΦΡΛΚ
BIOKA ΕΛΤΟΝ ΚΛΜ ΜΛΣ ΠΛΑΚΡ ΧΑΙΔΕ
ΒΙΟΣΚ ΕΛΧΑ ΚΜΟΛ ΜΟΗ ΠΡΔ
ΒΙΟΤ ΕΝΤΕΡ ΚΟΡΔΕ ΜΟΝΤΑ ΠΡΕΖΤ
ΒΙΣ ΕΠΙΛΚ ΚΟΥΑΛ ΜΟΤΟ ΠΡΕΜΙΑ
ΒΟΣΥΣ ΕΠΣΙΛ ΚΟΥΕΣ ΜΟΥΖΚ ΠΡΟΝΤΕΑ
ΒΥΤΕ ΕΣΥΜΒ ΚΡΕΚΑ ΜΠΕΛΑ ΠΡΟΦ
(Συμπεριλαμβάνει προβλέψεις που έχουν καταγραφεί μετά την 15/10/2021)

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.