Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, να διασπάσει ανοδικά το υψηλό 2,5 μηνών των 921 μονάδων

18 Νοεμβρίου 2021, 16:15 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Παρακολουθούμε με προσοχή την αμφιλεγόμενη προσπάθεια του ΓΔ να διασπάσει ανοδικά το  υψηλό των 921 μονάδων. Το πρωί ξεκίνησε πολύ δυνατά φτάνοντας τις 927 μονάδες (+1%) αλλά μετά από επίμονες πωλητικές πιέσεις έχει υποχωρήσει αυτή τη στιγμή, 3.30 μμ, στις 920 μονάδες (+0,35%) αφήνοντας πίσω του ένα μικρό μαύρο κηροπήγιο αφού το άνοιγμα έγινε τις 923 μονάδες.

Ωστόσο, από μέσο και μάκρο πρόθεσμη σκοπιά (κοίτα το γράφημα), ο ΓΔ παρουσιάζει bullish όψη με μεγάλες πιθανότητες λόγω ορμής και λόγω bullish ξένων δεικτών να σπάσει τις 921 μονάδες και να προχωρήσει προς υψηλά έτους άνω των 930 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 923 μονάδων, το ΤΧ θα αγοράσει 1000 ΕΤΕ. Επίσης, εάν ο ΣΑΡ κλείσει κάτω των 8,54 ευρω, το ΤΧ θα πουλήσει τις μισές θέσεις του σ αυτόν και με το προϊόν θα αγοράσει ίσης αξίας ΕΤΕ και ΕΛΠΕ.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή οριακά μόνον υπερτερούν σε αριθμό των καθοδικών ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε, ο κλάδος της ημέρας που είναι ο τραπεζικός με τον ΔΤΡ να διασπά ανοδικά την σημαντική αντίσταση των 605 μονάδων. Οδηγοί της κούρσας  είναι οι ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα μόνον η ΕΤΕ που διασπά ανοδικά το εμφανές αγκίστρι των 2,862 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή των αγκιστριών τους μόνον οι ΣΕΝΕΡ και ΕΛΠΕ.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι ΓΕΚΤ, ΕΤΕ και ΒΙΟΣΣΚ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.