Ο ΓΔ δεν μπόρεσε σήμερα να αντιδράσει ανοδικά μετά την αρκετά μεγάλη διόρθωση της Παρασκευής

22 Νοεμβρίου 2021, 18:57 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Δεν μας ικανοποίησε η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (-0,39%, στις 911 μονάδες) μετά την αναπάντεχη πτώση -1,35% της Παρασκευής με ταυτόχρονη καθοδική απόκρουση από την αντίσταση – υψηλό 6 εβδομάδων των 921 μονάδων, δεν είχε σήμερα τις δυνάμεις να αντιδράσει ανοδικά και να προσεγγίσει την ισχυρή αντίσταση των 921 μονάδων, αλλά αντίθετα, λύγισε προς το κέντρο των 909 μονάδων του 40ήμερου οριζόντιου καναλιού των 898-921 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον εν λόγω άξονα των 909 μονάδων, εμείς θα είμαστε ήσυχοι και αισιόδοξοι, αν όμως διασπάσει καθοδικά τις 909 μονάδες και κινηθεί προς το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 898 μονάδων, τότε πιθανόν να έχουμε προβλήματα διατήρησης της ανοδικής τάσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 95% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις. Κατ εξαίρεση, θα πουλήσει τις μισές θέσεις του σε ΣΑΡ αν αυτή η μετοχή κλείσει κάτω από το πωλητικό αγκίστρι των 8,5 ευρώ και όλες τις θέσεις του σε ΟΛΘ αν η μετοχή κλείσει αρνητικά.

Μετοχές

Καθοδικά κινήθηκαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ δύο μετοχές, οι ΑΤΤ και ΚΡΙ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 6 μετοχές, τις ΠΑΠ, ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΒΥΤΕ, ΙΛΟΤ, ΒΙΟΣΣΚ, που σημείωσαν μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια τα μεγέθη όγκων και ποσοστιαίας ανόδου καθώς και την διαγραμματική θέση (να βρίσκεται κοντά σε αντίσταση), καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα των 12 εβδομάδων δεν έδωσε σήμερα καμία μετοχή.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΒΙΟ με στροφέα τα 4,85 και AΛMY με στροφέα τα 2,25 ευρώ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΣΑΡ με πωλητικό αγκίστρι τα 8,50 ευρώ, ΑΒΑΞ με πωλ στροφέα τα 1,026 ευρώ, ΜΠΕΛΑ με πωλ αγκίστρι τα 12,6 ευρώ, ΑΡΑΙΓ με πωλητικό στροφέα τα 4,93 ευρώ και ΕΛΛΑΚΤ με πωλητικό στροφέα τα 1.3 ευρώ. Διακρίνουμε το bearish σημάδι ότι οι μετοχές που τείνουν με δεδομένο σύστημα συναλλαγών να δώσουν σήματα πωλήσεων είναι περισσότερες από τις μετοχές που τείνουν να δώσουν με το ίδιο σύστημα σήματα αγορών.

Από την άλλη μεριά όμως, οι μετοχές που σήμερα σημείωσαν νέα υψηλά εποχής ήταν τρεις, οι ΣΕΝΕΡ, ΕΠΣΙΛΟΝ και ΟΤΟΕΛ σε σύγκριση με μια, την ΟΛΘ, που σημείωσε νέα χαμηλά.

Θα επανέλθουμε αύριο ελπίζουμε κανονικά κατά τις 4.00 μμ.